Pentru pensionarii care au nevoie de tratament, Casa de Pensii Dolj, pune la dispoziţie în fiecare an bilete cu ajutorul cărora, cei cu probleme îşi pot ameliora starea de sănătate. De aceste bilete de tratament pot beneficia toate categoriile de pensionari, costul ajungând până la 50% din valoarea pensiei. Potrivit directorului Casei de Pensii Dolj, Daniel Baciu, până la sfârşitul anului, atunci când se încheie repartiţia biletelor, mai sunt încă două serii de plecare, pe 11 noiembrie, respectiv 29 noiembrie. Datele arată că, după Bucureşti, Doljul este pe primul loc în privinţa solicitărilor de bilete de tratament.

“Mai avem decât două serii de plecare până la sfârşitul anului, pe 11 şi pe 29 noiembrie. Distribuirea acestor bilete de tratament reprezintă o măsură de protecţie socială acordată de guvern pensionarilor din sistemul public de pensii, ei nu plătesc decât 50% din valoarea pensiei, iar diferenţa este suportată de la bugetul asigurărilor sociale de stat. Un pensionar care are 400 de lei pensia, plăteşte 200 de lei pentru biletul de tratament, care, în realitate costă până la 1.800-2.000 de lei. După Bucureşti, Doljul este primul judeţ din ţară care solicită aceste bilete de tratament. Tot timpul facem suplimentări de bilete de la Casa Naţională de Pensii Publice, în funcţie de cereri”, a explicat Daniel Baciu.

Directorul Casei de Pensii (CJP) Dolj susţine că noul sistem de acordare a biletelor a eliminat cozile interminabile de la ghişee. Acum cererile sunt depuse pe un formular tipizat care se găseşte la sediul CJP sau pe site-ul instituţiei – www.pensiidolj.ro. “Faţă de anii precedenţi, cozile interminabile la ghişeu nu mai există pentru că au intrat în vigoare noile criterii de alocare a biletelor de tratament. Înainte se ţinea cont de numărul de înregistrare – cine venea primul şi depunea hârtiile lua şi bilet de tratament, aşa că an de an aceeaşi pensionari mergeau în staţiune. Cei care erau bolnavi nu avea niciodată şanse. Acum lucrurile s-au schimbat – dacă omul a mai fost în ultimii trei ani în staţiune primeşte un punctaj, categoria de pensionare primeşte şi ea punctaj, de asemenea este punctat şi cuantumul pensiei, se face o medie a acestor trei criterii şi în ordine descrescătoare a punctajelor se acordă biletele. Noul sistem de acordare a biletelor dă şansa oricărui pensionar să meargă la tratament”, a mai precizat Daniel Baciu.

***

Fiecare staţiune este recunoscută pentru beneficiile care le are asupra unor afecţiuni. Cei interesaţi de aceste bilete pot alege din următoarele staţiuni: Amara, Buziaş, Covasna, Căciulata, Călimăneşti, Sovata, Herculane, Mangalia, Olăneşti, Pucioasa, Saturn, Tuşnad şi Vatra Dornei. Indiferent de staţiunea aleasă, veţi beneficia de condiţii excelente de cazare pe parcursul celor 18 zile de sejur, trei mese în fiecare zi şi ceea ce este cel mai important, tratament pentru diverse afecţiuni.

***

Formalităţile pentru depunerea dosarelor sunt foarte simple, nu trebuie decât să aveţi grijă ca dosarul să conţină toate documentele necesare: o cerere tip privind acordarea biletului de tratament, care poate fi procurată de la ghişeul Casei de Pensii, fie de pe site-ul agenţiei, cuponul de pensie, bilet de trimitere de la medicul de familie şi o copie a cărţii de identitate.