Casiera şi contabila Primăriei Bucovăţ, Constanţa Florea şi Aurica Truţă, arestate preventiv la sfârşitul săptămânii trecute pentru comiterea infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals, au petrecut doar week-end-ul în arestul IPJ Dolj, pentru că luni au fost eliberate de magistraţii Tribunalului Dolj. Decizia instanţei este definitivă.

Reamintim că cele două angajate ale Primăriei Bucovăţ au fost reţinute pentru 24 de ore joia trecută, într-un dosar mai vechi al poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj în care cercetările s-au desfăşurat sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Vineri, cele două femei au fost prezentate Judecătoriei Craiova, care le-a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în urma cercetărilor efectuate încă de anul trecut de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor s-a stabilit că Aurica Truţă, de 52 de ani, în calitate de casier al Primăriei Bucovăţ, cu complicitatea Constanţei Florea, de 57 de ani, din Craiova, contabila instituţiei, în perioada ianuarie 2007 – aprilie 2010 şi-a însuşit suma de 519.065 lei, bani care ar fi trebuit să ajungă în bugetul local. Cele două au luat banii din casierie şi, ca să se “acopere”, au falsificat documentele de evidenţă contabilă sau nu le-au întocmit în unele cazuri, iar banii i-au “tocat”.

Cele două angajate ale Primăriei au formulat recurs împotriva măsurii arestării preventive, recurs care s-a judecat luni, la Tribunalul Dolj. Magistraţii instanţei au admis recursurile declarate de inculpate şi au casat încheierea Judecătoriei Craiova, revocând măsura arestării preventive luată faţă de inculpate. Acestea au fost puse în libertate, decizia Tribunalului Dolj fiind definitivă. Cercetările vor fi continuate cu femeile în stare de libertate.