Ce culoare vor avea sarbatorile craiovenilor


  1. #1
    FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    22,775
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    151
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7

    Ce culoare vor avea sarbatorile craiovenilor

    După toate semnalele, un lucru e sigur: nu se mai poartă portocaliul în această iarnă. Autorităţile locale pun la cale organizarea celor mai frumoase sărbători care le-au fost oferite până acum craiovenilor. Ambiţia primarului Antonie Solomon este să le arate locuitorilor cum au fost zilele dintre Crăciun şi Revelion când nu a fost el la cârma instituţiei şi cum vor fi acum, după ce a revenit, cu riscul de a se lupta deunul singur cu consilierii din propriul partid.


    Nu e suficient că a revenit la conducerea Primăriei, căci primarul Antonie Solomon se pare că se confruntă cu alte probleme, de această dată de natură administrativă. Pentru că a intrat într-un meci electoral cu viceprimarul Mărinică Dincă, acesta din urmă fiind candidatul oficial al PDL pentru Primăria Craiova, actualul edil a rămas de unul singur să-şi promoveze proiectele, fiind abandonat şi de consilierii democrat-liberali. Cea mai grea lovitură de imagine se anunţă a fi cea pentru pregătirea acestor sărbători de iarnă. Profitând de faptul că deţin majoritatea în Consiliul Local Municipal, aleşii PDL au tăiat de pe listă banii pe care municipalitatea se gândea să-i atribuie firmei Luxten pentru întreţinerea reţelei de iluminat şi să ceară la schimb asigurarea unei feerii de lumini pentru iarnă.

    Solomon, pregătit să joace toate cărţile

    În urma acestei manevre politice, Solomon a rămas fără banii pentru două rate către Luxten – pe lunile noiembrie şi decembrie – existând presupunerea că firma bucureşteană nici nu ar mai onora comenzile speciale ale Primăriei Craiova. Edilul-şef nici nu vrea să audă de acest lucru şi susţine că reprezentanţii Luxten nu au cum să nu răspundă la ordinele sale. “Luxtenul are un contract cu noi şi, în acest contract, există o clauză prin care firma e obligată să asigure iluminatul de sărbători. Nu o spune Solomon, o spun actele care există între noi, ca atare trebuie să se conformeze”, este de părere primarul. Pregătit să joace toate cărţile, acesta a precizat că, dacă firma care deţine contractul pentru întreţinerea iluminatului public nu va răspunde comenzii sale, invocând plata ultimelor rate, la rândul lui îi va acţiona în instanţă pe consilierii PDL care au votat retragerea acestor bani.

    Se schimbă garda la iluminatul de sărbători

    Până una-alta, Luxtenul se pare că a înţeles cum stau lucrurile la Primărie şi au început să înşire ghirlandele de sărbători.Pentru a se vedea o diferenţă între munca prestată de firma MK Illumination SRL, din Hunedoara, care a iluminat două ierni la rând sărbătorile craiovenilor, Luxtenul a schimbat obiectele de décor. Acest lucru se poate vedea pe strada “Unirii”, pe care nu au mai apărut – deocamdată – celebrele candelabre, acestea fiind înlocuite acum cu plase imense de beculeţe, care vor imita un cer înstelat. “Trebuie să facă un iluminat deosebit, să nu se asemene cu ce a fost până acum în Craiova. E un lucru extraordinar să ne folosim de acest contract, în primul rând pentru că nu mai plătim nici un leu de la buget şi nu mai există discuţii că, vezi Doamne, primarul Antonie Solomon aruncă iar cu banii pe beculeţe. Mai există şi avantajul că forma vine cu ceva nou pentru că şi locuitorii se plictiseseră de aceleaşi ornamente”, a mai spus Solomon.



    Urşi şezând pe 1 milion de euro

    Două ierni la rând, craiovenii au admirat aceleaşi podoabe colorate care au fost puse la dispoziţie de firma firma MK Illumination SRL, din Hunedoara. În iarna lui 2008-2009, această firmă care este, de fapt, o sucursală a unei societăţi de profil din Austria, s-a oferit să monteze gratuit ghirlande luminoase şi alte obiecte de décor în spiritul sărbătorilor de iarnă. Pentru că erau obişnuiţi cu şiragurile de becuri pâlpâitoare oferite până atunci de regia locală, ornamentele au avut mare succes la public. Numai că, în iernile care au urmat, becuţele nu au mai venit gratis. Municipalitatea craioveană a organizat o licitaţie pentru asigurarea iluminatului de sărbători, iar firma din Hunedoara a fost singura care s-a prezentat la licitaţie. Nu i-a fost prea greu să câştige, asigurând continuitatea ghirlandelor de brad, ţurţurilor luminoşi, oamenilor de zăpadă, „urşilor şezând” cu o greutate de “maximum 85 de kilograme”. Toate acestea au costat, la vremea respectivă, 1 milioane de euro din bani publici.

    Pentru ce se pregăteşte Luxtenul

    Luxtenul ar trebui să iese din cărţi anul viitor, în 2012 încheindu-se contractul de montare şi întreţinere a iluminatului public care a fost semnat cu Primăria Craiova în 2002, pe timpul primarului Vasile Bulucea. Contractul iniţial a avut o valoare de 12,3 milioane de euro, o sumă imensă la vremea respectivă. În anii care au urmat, această cifră a fost mărită cu alte milioane bune de euro, care au intrat în contul firmei întrucât reţeaua a trebuie să fie extinsă şi în alte zone ale oraşului. Pentru că înţelegerea risca să nu fie parafată, existând împotrivirea consilierilor muncipali care nu au dorit inişial să voteze acest proiect, SC Luxten Lighting Company a venit cu un bonus, oferindu-se să execute gratis nocturna stadionului Ion Oblemenco. La schimb cu mentenanţa acestei reţele, Luxtenul a acceptat să asigure şi iliminatul de sărbători în Craiova, obligaţie de care nu s-a achitat în nici un an de până acum.



    S-a topit şi patinoarul

    Primarul trebuie să suplinească, tot în această iarnă, şi neînţelerea cu o altă firmă cu care obişnuia să organizeze sărbătorile de iarnă. SC Suisse Trail, din Braşov, a anunţat că nu va mai veni în Bănie cu patinoarul atrificial pe care craiovenii se obişnuiseră să-l aibă, de sărbători, în Piaţa Prefecturii. Autorităţile locale susţin că au contactat această societate, dar au fost refuzate categoric. Reprezentanţii SC Suisse Trail i-au transmis municipalităţii că nu vor mai veni la Craiova din cauză că nu e un proiect rentabil. În cei doi ani în care a fost prezentă, firma din Braşov a lăudat deschiderea mare pe care o are Piaţa Prefecturii, lucru care o avantaja la amenajarea unui patinoar unic în ţară. De această dată, firma spune că este nevoită să cheltuiască foarte mult cu amenajarea şi întreţinerea pistei de gheaţă care, în schimb, nu-i aduce un profit pe măsura capitalului pe care îl investeşte.



  2. #2
    Banned constantinconst's Avatar constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    28-01-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    1,072
    Mesaje bazar
    424
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    542
    Puncte CF
    22.0
    PDL...cam PCR, esalonul 3.Ii fac jocurile lui Solomon. Cam prostuti.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    De unde bani pentru toate astea?

  4. #4
    Banned constantinconst's Avatar constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    28-01-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    1,072
    Mesaje bazar
    424
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    542
    Puncte CF
    22.0
    Citat Mesaj iniţiat de laur_scp Vezi mesajele
    De unde bani pentru toate astea?
    Eu ma intrebam asta si in anii trecuti...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: