Pe 26 iulie, România ar putea intra în Cartea Recordurilor, dacă se vor strânge cel puţin 7.000 de oameni, care vor dori să dea cea mai mare lecţie de prim-ajutor.

Proiectul se numeşte „Salvăm vieţi şi intrăm în Cartea Recordurilor” şi este organizat de Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov. Pentru ca recordul să fie omologat, este nevoie de participarea a cel puţin 7.000 de persoane. Cei interesaţi se pot înscrie completând formularul special, pe site-ul www.sabif.ro (prima pagină, stânga sus) sau pot veni personal, doar cu buletinul sau paşaportul, la secretariatul Societăţii de Salvare Bucureşti, din strada „Mihai Eminescu” nr. 20, sector 2, Bucureşti.

Evenimentul va avea loc marţi, 26 iulie a.c., pe stadionul Dinamo din Bucureşti. Astfel, sub supravegherea a 700 de instructori specializaţi, cursanţii vor practica procedurile de resuscitare învăţate în cadrul cursului de suport vital de bază, pe 700 de manechine, comandate special pentru eveniment. După lecţia de prim-ajutor, manechinele vor fi donate serviciilor de ambulanţă din ţară şi unităţilor de primiri urgenţe din spitale, pentru a ajuta la perfecţionarea cadrelor medicale, dar şi la instruirea voluntarilor. Precedentul-record a fost stabilit în martie, anul trecut, în Mexic, unde 6.577 de cursanţi au învăţat simultan procedurile de resuscitare. Evenimentul a fost organizat de Centrul Universitar pentru Ştiinţele Sănătăţii din cadrul Universităţii Guadalajara.

Special pentru proiectul „Salvăm vieţi şi intrăm în Cartea Recordurilor” a fost creată şi o pagină de internet: www.salveaztu.ro.

Sursa: cvlpress.ro