Zi de vizită la şantierele din Craiova. Concluziile au fost diametral opuse. În timp ce pentru Centrul Multifuncţional din Romaneşti există speranţe ca lucrările să fie finalizate cu un an înainte de termenul stabilit, în cazul Sălii Polivalente primarul Antonie Solomon se arată rezervat.

Foto: Remus Badea


Antonie Solomon s-a deplasat, astăzi, la Sala Polivalentă, la Centrul Multifuncţional, la pasajul suprateran şi la şantierul de pe Calea Severinului. Prima oprire de pe lista primarului a fost Sala Polivalentă, declaraţiile nu au fost, însă, îmbucurătoare pentru craioveni. “ Nu sunt mulţumit de starea lucrărilor şi nu cred că vor fi finalizate la timp. Este păcat, fiindcă în Craiova nu mai avem sporturi de sală”, a declarat Antonie Solomon.

Următoarea oprire a primarului a fost pe Calea Severinului,unde se lucrează intens la o porţiune de 79 de metri de carosabil. “ Problema a fost că s-a prăbuşit strada. Noi am intervenit în regim de urgenţă. Este foarte important acest tronson. Este circulat intens şi a fost un mare pericol aici”, a declarat Solomon. Potrivit şefului de şantier, Gheorghe Buda, lucrările, care au demarat pe data de 19 noiembrie, vor fi finalizate pe 25 luna aceasta.

Foto: Remus Badea


*Dezamăgirea de la Sala Polivalentă a fost înlocuită de mulţumire la Centrul Multifuncţional. “ Se execută un Centru de Afaceri care va dezvolta acest oraş. Din punct de vedere al regimului de înălţime, clădirea va avea subsol, parter 2 etaje şi o cupolă cu diametrul de 80 de metri. Lucrările sunt în grafic, după părerea noastră au avansat foarte repede şi foarte bine. Le-am început acum 4 luni şi, ţinând cont de perioada scurtă, considerăm că este foarte bun ritmul de execuţie”, a declarat Dan Popescu, inginer proiectant. Potrivit constructorului lucrările de infrastructură au fost realizate în proporţie de 90%, iar întregul proiect va fi finalizat în vara lui 2012. “Ritmul este foarte bun. Termenul de execuţie eu sper să fie cu un an devansat. Nu cum s-a întâmplat la Sala Polivalentă, unde în 14-16 ani n-am reuşit să o finalizăm”, a mai spus primarul Craiovei, Antonie Solomon.


Roxana Fiertu



Sursa: jurnalulolteniei.ro