Construcţie începută în 2010, clădirea Casei de Cultură din Segarcea se consolidează cu fiecare zi. Lucrările se află într-un stadiu avansat de execuţie, autorităţile locale estimând că până la sfârşitul anului, obiectivul în care investesc 3.024 mii lei noi se vor finaliza.

“Această investiţie este realizată cu bani din bugetul local, după ce la sfârşitul anului trecut au venit 20 de miliarde de la Guvernul României pentru acest proiect, însă ne-au fost luaţi înapoi pe motiv că nu i-am cheltuit. A fost o perioadă foarte scurtă de timp în care nici măcar procedurile de licitaţie nu s-ar fi putut desfăşura. Ne-am hotărât să ducem proiectul la bun sfârşit cu fonduri proprii”, a declarat viceprimarul oraşului Segarcea, Nicolae Tutunaru.

Clădirea este prevăzută cu sală de spectacole de 350 de locuri, bibliotecă şi sală de conferinţă. Biblioteca Orăşenească “Mircea Radina” Segarcea, înfiinţată în anul 1932, se va muta în casă nouă după finalizarea noului obiectiv, care schimbă cu totul înfăţişarea centrului oraşului. Cu o colecţie de 35.000 de volume, instituţia este una foarte activă chiar şi în timpul vacanţelor. „De trei ori pe săptămână copii din clasele a V-a – a VIII-a vin la cursurile de franceză, predate voluntar de profesoara Laura Fişu. E o iniţiativă admirabilă. De patru ani face voluntariat pentru copiii din Segarcea”, este de părere bibliotecara Alexandra Barbu.

Centrul de Internet pentru Public, deschis anul trecut, prin intermediul programului „Biblionet” desfăşurat de Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, în parteneriat cu o fundaţie americană, face ca tot mai mulţi elevi să treacă pragul instituţiei, atraşi de accesul gratuit la informaţii şi divertisment online. «În fiecare zi e plin centrul. Am primit patru calculatoare prin programul adus în oraş de Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, ulterior ne-a revenit o altă donaţie de patru calculatoare din partea organizaţiei Partidului Social-Democrat. Chiar şi aşa sunt zile în care calculatoarele sunt ocupate», spune Mirela Mirea, bibliotecară.

Casa de Cultură are, aşadar, toate şansele să devină destinaţia preferată a copiilor şi tinerilor din Segarcea.

Sursa: cvlpress.ro