Tinerii din România vor beneficia de 16 cursuri gratuite
de pregătire profesională în cadrul


CENTRULUI NAŢIONAL DE FORMARE ANTREPRENORIALĂ


Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI), în parteneriat cu Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat și Siveco România, inaugurează, în perioada 17 septembrie – 16 octombrie, 6 centre regionale de formare antreprenorială – Craiova, Timişoara, Cluj Napoca, Iaşi, Braşov şi Constanţa. Evenimentele au loc în contextul proiectului strategic ID 63270 “Dezvoltarea inovației, creativității, responsabilității și sustenabilității antreprenoriatului strategic românesc”,

Vă invităm să participați la lansarea Centrului Naţional de Formare Antreprenorială, ce va avea loc pe 19 septembrie 2011, de la ora 11.00, la sediul din Craiova, strada Bibescu nr. 44. Inaugurarea este inclusă în calendarul manifestărilor organizate cu prilejul Săptămânii Participării Cetăţeneşti.

Centrul va găzdui, în perioada februarie 2012 – aprilie 2013, 16 cursuri gratuite de formare profesională adresate persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, interesate de iniţierea unei afaceri sau care au făcut deja primii paşi în acest sens. Training-urile acoperă întreaga arie de formare în domeniul antreprenoriatului: „Manager proiect”, „Manager resurse umane”, „Manager al sistemului de management securitate și sănătate în muncă”, „Manger de inovare”, “Manager îmbunătățire procese”, „Expert evaluator de întreprinderi”, „Contabil”, „Cercetător economist în marketing”, „Asistent în relații publice și comunicare”, „Agent comercial”, „Competențe sociale și civice (responsabilitatea socială a companiei)”, „Competențe antreprenoriale (leadership)”, „Competențe antreprenoriale (negociere)”, „Competențe antreprenoriale (legislație comercială)”, „Tehnologia informației și comunicării”, incluzând și „TIC – elemente suport în managementul firmă – Microsoft Project” și „Managementul documentelor”.

Proiectul “Dezvoltarea inovației, creativității, responsabilității și sustenabilității antreprenoriatului strategic românesc” este cofinanţat de FONDUL SOCIAL EUROPEAN, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3: Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor, Domeniul Major de Intervenţie 3.1. – Promovarea culturii antreprenoriale. Proiectul este implementat pe o perioadă de 3 ani (ianuarie 2011 – decembrie 2013) și se desfășoară sub sloganul “Fii tânăr antreprenor pentru viitor!”








„Un astfel de proiect vine să sprijine tinerii în demersul lor de a-şi construi o carieră, de a fundamenta informaţii pe care le-au dobândit până în prezent şi de a-şi obţine independenţa financiară într-un mod responsabil, orientat către schimbare, inovaţie şi creativitate. Formarea resurselor umane este o componentă esenţială spre care trebuie să ne orientăm eforturile în vederea obţinerii performanţei în toate domeniile, în special în dezvoltarea culturii antreprenoriale.” (Cristina Catană-Bucă, manager proiect).

Pentru informații suplimentare privind inaugurarea şi activităţile Centrului:
Telefon: 0751.192568
E-mail: mihaela.patru@arti.ro
Persoană de contact: Mihaela Pătru, Coordonator centru

Pentru detalii suplimentare:
Telefon: 0745.532752
E-mail: oana.baban@arti.ro
Persoană de contact: Oana Baban, Responsabil PR





ARTI
Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în 2003 cu misiunea de a implica tinerii din România în procesul de dezvoltare socio-economică.
www.arti.ro

PRO VOBIS
Misiunea Pro Vobis este de a dezvolta voluntariatul ca resursă viabilă şi de neînlocuit pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă societatea românească.
www.provobis.ro

SIVECO ROMANIA
Înfiintata în 1992, SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre cei mai importanţi furnizori de solutii de eLearning din România şi din tări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.
www.siveco.ro