Consiliul Judeţean Dolj intenţionează să cedeze Ministerului Sănătăţii cele şapte hectare de teren primite donaţie de la omul de afaceri Ştefan Cherciu.

„Am avut o discuţie cu domnul ministru Atilla Cseke, cu care m-am pus de acord în ceea ce priveşte dorinţa de a construi acest spital regional de urgenţă la Craiova, acest lucru bazându-se şi pe faptul că există şi o facultate de medicină la Craiova, dar şi pentru că managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă de la Craiova este al Ministerului Sănătăţii.

Se va intra într-un parteneriat public-privat prin care, conform acestei noi Legi a Parteneriatului Public Privat, statul, respectiv Ministerul Sănătăţii, trebuie să vină cu ceva şi acest ceva ar trebui s fie pământul.

În acest sens, cele şapte hectare de teren pe care noi le avem prin donaţia care ne-a fost făcută, ar trebui să le transferăm la Ministerul Sănătăţii. Am studiat în aceste zile împreună cu juriştii dacă noi putem să facem transferul acestei donaţii şi între timp ne-am întâlnit şi cu proprietarul, care este de acord ca, indiferent cum va fi forma juridică prin care acest pământ să ajungă în proprietatea statului şi în administrarea Ministerului Sănătăţii, domnia sa este de acord şi îi mulţumim.

Deci, acest pământ, probabil în prima şedinţă de consiliu judeţean – dacă apare hotărârea de guvern până atunci, dacă nu apare, eu l-am rugat pe domnul ministru să emită o adresă oficială din partea Ministerului, ca noi să ne putem folosi de ea şi să intrăm în prima şedinţă de consiliul judeţean şi să transferăm acest pământ la Ministerul Sănătăţii pentru că, şi aici este un scenariu pe care noi l-am mai trăit, este un fel de primul venit, primul servit.

Am dori ca în condiţiile în care noi avem toate avizele necesare, de mediu, de la CEZ, de la Gaze, de la CJ, de la Ape, aşadar tot ce ne trebuia la momentul respectiv, aceste avize sunt în continuare valabile, iar noi le transferăm cu totul la Ministerul Sănătăţii.

Domnul ministru mi-a spus că intenţionează să ia din spitalul judeţean actual o serie de secţii pe care să le mute în cadrul acestui spital regional de urgenţă interdisciplinar şi aici, mai departe să se ocupe şi de o reabilitare a acestor secţii care rămân. Eu l-am rugat să vină în perioada următoare, că nu a fost la Craiova, să vadă ce înseamnă această zonă de sud a ţării, în care nu se întâmplă nimic.

L-am rugat în continuare despre centrul de cardiologie, pentru o investiţie de amploare în această zonă. Mi-a replicat că are date nu foarte favorabile cu privire la Universitatea din Craiova. Eu am apărat cât am putut această zonă, i-am spus că facultatea de medicină se află undeva la mijlocul clasamentului pe facultăţi”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.