Poliţiştii Oficiului Român pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Dolj în cooperare cu poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publica *Dolj, au organizat în data de 18 Ianuarie a.c., o acţiune în scopul combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.
*
Cu această ocazie a fost depistat cetăţeanul sârb S.P. în vârsta de 25 ani, cu şedere ilegală pe teritoriul României. Cetăţeanul mai sus menţionat, a intrat în România în baza unei vize de scurtă şedere şi nu au părăsit teritoriul ţării la expirarea dreptului de şedere conferit prin viză.
*
​Având în vedere faptul că acesta este membru de familie al unui cetăţean român, a fost sancţionat contravenţional cu amenda de 800 lei şi îndrumat să se prezinte la sediul Serviciului pentru Imigrări Dolj, în vederea reglementării dreptului de şedere pe teritoriul României, conform prevederilor art.92, alin.1, lit. c, coroborat cu art.62, alin.3, lit. a in O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor in România, modificată prin Legea nr.157/2011.
* * * *
Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea *prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări Dolj, din strada Amaradia nr.32-34, la numărul de telefon 0251/407500, interior 20317, 20323, 20265, sau vizitând site-ul public la adresa www. ori.mai.gov.ro. *