Tânăr, înalt, inteligent şi sportiv. Acesta este profilul candidatului ideal la Academia de Poliţie, iar foarte mulţi tineri cred că se şi potrivesc descrierii. Concurenţa este mare, dar şi probele sunt dificile, deşi, de exemplu, cei care termină studiile anul acesta vor fi încadraţi în funcţie de-abia în 2012.

Până acum, şansele la angajare ale celor care absolveau Academia de Poliţie erau destul de mari, însă, anul acesta, din lipsă de fonduri, încadrarea pe funcţie nu se mai face imediat ce termină Academia de Poliţie. Acest termen a fost amânat pentru 2012.

Concurenţa este totuşi mare, sunt foarte mulţi absolvenţi de liceu care vor să îmbrace uniforma de poliţist sau de pompier. Pe cele 551 de locuri scoase la concurs, până ieri-dimineaţă se înscriseseră 2.164 de candidaţi, o concurenţă de patru pe loc. Anul trecut, la examenul de admitere, concurenţa a fost de 10 candidaţi pe loc. Anul acesta, înscrierile au continuat până ieri, la ora 16.00.

Candidaţii trebuie să treacă prin destul de multe probe, sportive şi medicale. Înălţimea este un criteriu care se ia în calcul: 1,65 la fete şi 1,70 la băieţi. La probele medicale se ia în calcul un examen cardiologic, iar fetele au parte chiar de un control ginecologic. La sport, se susţine probă de alergare de viteză sau de rezistenţă. De asemenea, candidaţii au de trecut un examen scris la Română sau la Istorie şi la o limbă străină, la alegere.

Sursa: cvlpress.ro