Drumul județean DJ 561 B Horezu Poenari-Zăval intră în reabilitare, au anunţat vineri autorităţile judeţului Dolj.

Graţie unui proiect transfrontalier Dolj – Vratsa, cele două regiuni vor beneficia de 8 milioane de euro, din care 6,5 milioane de euro vor fi utilizaţi pentru repararea DJ 561 B. “Suntem la un moment foarte important: faza în care predăm acest obiectiv și dăm semnalul de începere a lucrărilor pentru un drum de 11 kilometri, care începe din localitatea Gighera și ajunge până la Valea Stanciului, trecând prin comuna Gângiova.

Acest proiect îl facem pe o colaborare transfrontalieră cu colegii noștri bulgari, din districtul Vratsa, municipalitatea Mizia, alături de care puteam obține maxim opt milioane de euro. Ne-am pus de acord și am abordat suma de opt milioane de euro. Printr-o înțelegere cu partea bulgară am căzut de acord ca noi să luăm 6,5 milioane de euro și cei din Mizia să ia 1,5 milioane euro. Prin intermediul acestui proiect, noi înlesnim circulația spre punctul de frontieră Bechet-Oryahovo, iar ei, la rândul lor, cu acei bani care le revin reabilitează o stradă, care face legătura cu acest punct de frontieră.

Următorul proiect pe care-l vom depune pe colaborare transfrontalieră este de continuare a acestui drum, așa cum este firesc, și pentru care avem și documentele necesare, avem și studiul de fezabilitate”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Nouapresa.ro