Craiova a dat cu piciorul fotbalului


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Craiova a dat cu piciorul fotbalului

    Portiţele oferite de FRF Băniei pentru a face o echipă a oraşului au fost refuzate pe rând de edili

    Universitatea Craiova nu mai există, cel puţin deocamdată, însă palmaresul şi culorile puteau fi preluate, dacă nu imediat, cu siguranţă în timp, pe modelul Poli Timişoara, dacă ar fi existat interes din partea autorităţilor locale pentru a întreţine un brand al oraşului. A fost invocată de fiecare dată directiva UEFA privind interdicţia Primăriilor şi Consiliilor Locale de a investi în fotbal din 2012, însă aceasta nu ar reprezenta un impediment dacă s-ar dori promovarea fotbalului, aşa cum se va întâmpla cu echipele din ţară aflate în administrare publică. Astfel, condiţiile legate de infrastructură vor fi asigurate de autorităţi, urmând ca partenerii de afaceri ai acestora să aloce fonduri pentru fenomenul sportiv. În plus, directiva prevede ca la trecerea din drept public în drept privat a echipelor să fie menţinut cel puţin un membru din fostul Consiliu de Administraţie. Aşadar, prin interpuşi sau prin diverse colaborări, autorităţile pot deţine controlul echipelor de fotbal care reprezintă oraşul, totul făcându-se pentru întreţinerea fenomenului sportiv, dar mai ales a brandurilor judeţene, a echipelor cu tradiţie şi palmares recunoscute şi peste hotare. În schimb, toate declaraţiile edililor craioveni au fost doar promisiuni cu iz electoral, aşa cum s-a întâmplat şi cu iniţiativa prefectului Giugea de a-l consulta pe Mircea Sandu, rămasă fără vreun efect. În fapt, mingea era pasată de FRF în curtea Craiovei, dar de aici a fost expediată rapid înapoi, Bănia neavând interes pentru fotbal.

    FRF a pus pe tavă Craiovei locuri de liga a II-a şi a III-a

    Federaţia Română de Fotbal a oferit în vara aceasta în mai multe rânduri Craiovei posibilitatea de a se organiza şi de avea o echipă de fotbal, la nivelul Ligii a II-a sau a III-a. Prima variantă era Gaz Metan CFR Craiova, subtilizată însă de oraşul Severin, printr-o „eschivă” de la Regulament echipa schimbându-şi denumirea în Gaz Metan Severin. După ce a ratat relocarea Gazului Metan, Craiova putea prelua modelului Severinului şi ar fi beneficiat de un loc oferit de FRF în eşalonul secund prin retragerea echipei CSM Slatina, transformată ulterior în FC Olt. Dacă autorităţile nu ar fi fost pregătite pentru eşalonul secund, se putea recurge la varianta de avarie, un loc în Liga a III-a. Craiova putea prelua o echipă aflată în drept public, indicată cu degetul practic de FRF, Triumf BâRCA, căreia să-i schimbe sediul, denumirea şi astăzi ar fi început campionatul în Liga a III-a. Totul legal, totul intermediat de Federaţia Română de Fotbal, care a asigurat Băniei şi o serie la îndemână, deria a IV-a, din care se putea promova fără probleme. Aşa cum a explicat în diverse rânduri preşedintele echipei Triumf BâRCA, Horaţiu Stănescu, omul care s-a zbătut să păstreze un loc pentru Dolj în Liga a III-a cu eforturi neverosimile în condiţiile lipsei acute de fonduri, BâRCA putea fi transformată în Ştiinţa Craiova şi ulterior în Universitatea Craiova în condiţiile unui minim interes din partea oficialităţilor locale. BâRCA nu avea nicio datorie, totul se putea face la vedere, cu largul sprijin al FRF, iar cu un buget de aproximativ 250.000 de euro echipa Craiovei putea face pasul spre liga secundă încă din primul sezon.

    Triumf BâRCA nu va începe sezonul


    Refuzată atât de autorităţile craiovene, dar şi de echipele cu pretenţii din Liga a IV-a cărora li s-a oferit locul într-un eşalon superior, respectiv CS Sopot, FC Podari, CS Işalniţa, Regia de Apă, Energia Craiova sau Viitorul Cârcea, conducerea de la Triumf BâRCA nu a predat locul unui alt judeţ, preferând să ajungă în situaţia de a se retrage din campionat chiar înainte ca acesta să ia startul. Craiova ar mai avea ocazia să-şi facă echipă abia în iulie 2012, însă atunci nu va mai avea la dispoziţie un club de drept public în Liga a III-a. Oricum, în cazul în care se va mai găsi o modalitate, aceasta ar fi exploatată prin intermediul unei echipe din Liga a IV-a sau a V-a, în condiţiile în care s-a pierdut deja un sezon. Unul în care FRF a făcut tot posibilul ca oraşul Craiova să nu rămână în afara fotbalului, însă federalii nu au anticipat un asemenea dezinteres din partea edililor Băniei. Dacă se constată o asemenea nepăsare înaintea unui an electoral, atunci Craiova îşi poate lua adio de la fotbal.

    cvlpress.ro

  2. #2
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Imi pare cel mai rau de istoria echipei...care era in inimile tuturor Romanilor
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Fotograf DJ35DDK's Avatar DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    12-05-2010
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    7,738
    Mesaje bazar
    194
    Putere Reputatie
    67
    Reputatie
    13725
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Vai de capul lor..conducerea *****.
    I don`t drive fast, I just fly low!
    DDK Photography
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: