CRAIOVA. Ultima ședință de Consiliu Local a început, din nou, cu scandal. De data aceasta, mărul discordiei între primarul Antonie Solomon și consilierii PDL l-a constituit neacordarea a două titluri de cetățean de onoare pentru profesorul universitar doctor Marian Bistriceanu, şeful Clinicii de Endocrinologie de la Spitalul de Urgenţă Craiova, şi violonistul Liviu Prunaru, în prezent Konzertmeister în orchestra „Concertgebouw“ din Amsterdam. “Noi considerăm că este momentul potrivit pentru acordarea acestor distincții”, a precizat viceprimarul Marinică Dincă. În replică, primarul Solomon a spus că “sunt afară 15 revoluționari care nu au fost făcuți cetățeni de onoare, așa că și cei doi pianiști pot să mai aștepte”. Consiliera democrat liberală a concluzionat. “Nu este vorba de doi pianiști, dar cum dumneavoastră nu vă place decât muzica populară, este de înțeles”.

Deși a început cu un moment de reculegere în cinstea eroilor căzuți la Revoluție, ultima ședințe de Consiliu Local s-a transformat repede în ceea ce este de câteva luni încoace: scandal. Primarul Antonie Solomon a părăsit sala, văzând că nu poate aduce “liniștea sărbătorilor de iarnă în inima consilierilor”.

“Am crezut că vom fi mai buni, mai înțelepți, dar văd că nu este așa. Vă las să vorbiți dumneavoastră singuri la conferința asta de presă”, a spus Solomon, părăsind sala de ședințe.

Scandalul a pornit încă de la primele interpelări, atunci când viceprimarul Marinică Dincă a solicitat să știe care mai este soarta propunerii de acordare a două distincții de cetățean de onoare, pentru profesorul universitar doctor Marian Bistriceanu şi violonistul Liviu Prunaru.

“Dacă nici acum, în momente de sărbătoare, nu se ia decizia asta, așteptăm până la Paști”, a spus Dincă.

Primarul Antonie Solomon a tranșat ferm subiectul.

“Sunt 15 revoluționari afară care așteaptă. Dumneavoastră îmi ziceți de doi pianiști pe care eu nici nu îi cunosc. Și nu știu câtă lume din Craiova îi știe”.

În replică, democrat liberala Ani Gheorghe i-a spus primarului că este vorba de un medic și un violonist.

“Dumneavoastră oricum vă pricepeți numai la muzică populară”, a tăiat acid pedelista.

Solomon a părăsit sala de ședințe, nu înainte de a ura consilierilor și craiovenilor ca anul 2012 să fie mai bun și mai liniștit.

*************