Elevii claselor I-VIII din FăRCAş, Dolj, au început astăzi şcoala într-un imobil nou. “Am ales dintre toate şcolile din Dolj să vin aici, la FăRCAş, în faţa dumneavoastră, a cadrelor didactice, a părinţilor, pentru că şi noi, indiferent de ce ne ocupăm în viaţă, tot de aici, de jos, am plecat.

Foarte multă lume, inclusiv noi, părinţii, trimitem copiii la coală, crezând că vor învăţa carte, vor termina şcoala şi vor intra într-o competi ie, ca să ajungă apoi cineva. De aceea, mi-aş dori ca dintre voi să existe copii care să meargă la olimpiadă, pentru că noi, la CJ Dolj, în fiecare an, dăm peste un miliard de lei pentru copiii care au rezultate speciale, deosebite, la concursurile şi olimpiadele naţionale. Şi anul acesta, cei care au avut premiul întâi la olimpiadă au primit o excursie în străinătate, iar ceilalţi au mers în excursie în ţară.

În continuare, ne dorim să fim alături de primarul Ilie Nemţaru, care este un om destoinic şi care se luptă să facă tot ce este posibil ca să ridice această localitate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, la inaugurare. Potrivit primarului comunei FăRCAş, Ilie Nemţaru, lucrările de reabilitare şi extindere a şcolii generale s-au ridicat la aproximativ 2,6 milioane lei, din care 450.000 de lei a reprezentat contribuţia de la bugetul local. “Au fost eforturi deosebite timp de doi ani ca să aveţi azi ceea ce se vede, această şcoală nouă. O să vedeţi cum arată clasele, grupurile sanitare, iar la iarnă vă veţi încălzi la calorifere şi nu la sobe, aşa cum era până acum”, a spus primarul din FăRCAş, Ilie Nemţaru.