Circa 4 milioane de euro sunt necesare construirii, lângă Muzeul de Artă din Craiova, a unui pavilion expozițional modern, dedicat marelui sculptor Constantin Brâncuși. Potrivit studiului de fezabilitate realizat de celebrul arhitect Dorian Ștefan, pavilionul va fi realizat din sticlă sudată şi reprezintă o premieră în România.

“Am primit ieri (marți – n. r.) o veste pe care o așteptam de mult. Profesorul universitar Dorin Ștefan, cu care am legat o prietenie în acești ani, ne-a prezentat studiul de fezabilitate pentru proiectul «Muzeului Brâncuși». Este o noutate și la nivel mondial.

Vom avea peste 1.200 de metri pătrați amenajați sub pământ, o masă a tăcerii cu o sală de conferințe în jurul ei și un amfiteatru. Acest proiect intenționăm să-l facem pe fonduri europene. O să-l trimitem și la Ministerul Dezvoltării și-l vom pune în discuție și acolo, pentru că noi îl considerăm un proiect național. Dacă nu găsim posibilități, îl vom face pe banii noștri, renunțând la alte investiții.

Într-o sală specială a Muzeului de Artă se regăsesc o parte din ceea ce s-a mai păstrat de la Brâncuși, respectiv din atelierul de la Paris și din donațiile pe care le-am primit”, a declarat miercuri președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa. La Muzeul de Artă din Craiova sunt expuse șase opere ale lui Constantin Brâncuși – Cap de Copil, Orgoliu, Coapsa, Sărutul, Vitellius și Domnișoara Pogany, precum și șase obiecte care au aparținut marelui sculptor: aparat de fotografiat, creion, cutie, ecorșeu, scaun colțar și o scrisoare.