Craiova. S-au reluat lucrarile la S200


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Craiova. S-au reluat lucrarile la S200

    Investiţia ar trebui finalizată în noiembrie 2013!

    Universitatea din Craiova a reluat proiectul de investiţii la clădirea S200 din Craiova, proiectată să devină parc tehnologic IT, cu ateliere de cercetare, de creare de soft, expoziţii, şi spaţii comerciale. Conform noului contract, investiţia ar trebui finalizată în noiembrie 2013.

    Lucrările au fost întrerupte anul trecut, după ce antreprenorul care câştigase iniţial lucrarea, firma piteşteană Argecom, le-a abandonat. Societatea a fost dată în judecată de subcontractantul lucrării, firma craioveană Polystart, pentru neplata unor lucrări în valoare totală de peste 4 milioane de lei.

    Universitatea din Bănie s-a văzut nevoită astfel să organizeze o nouă licitaţie, al cărei câştigător a fost desemnat abia în luna noiembrie. Subcontractantul iniţial al lucrării, firma Polystart, şi-a adjudecat lucrarea în valoare totală de 39,345 milioane de lei, fără TVA, aproximativ 10 milioane de euro, în asociere cu firma Recon. De altfel, potrivit anunţului de atribuire, asocierea condusă de Polystart a fost singura care o depus ofertă în cadrul licitaţiei deschise organizate de instituţia de învăţământ superior din Bănie. Asocierea de firme s-a angajat să nu subcontracteze lucrarea până la final, adică peste doi ani.

    Se intenţionează închiderea corpului principal

    În prezent, investiţia se derulează mai mult pe finanţarea asigurată din fondurile proprii ale Universităţii din Craiova, care a alocat 2 milioane de lei. S-a primit sprijin şi din partea Ministerului Educaţiei şi se intenţionează închiderea corpului principal. „De la minister am primit în acest an 1,8 milioane de lei, iar din veniturile proprii am alocat 2 milioane de lei. Acestea ar fi sumele pe care le-am putea deconta până la sfârşitul acestui an, în condiţiile în care executantul realizează lucrări. Dar nu au timp să execute lucrări de asemenea valoare. Ideea este că pentru ce o să execute ei ar fi finanţare asigurată. Şi au garantat că, până la sfârşitul acestui an, ar putea închide corpul principal, în ideea de a continua apoi, pe toată perioada sezonului rece, finisajele interioare”, a precizat prof. univ. dr. Marcel Drăcea, prorectorul Universităţii din Craiova.

    Pentru a finaliza lucrările la termen, Universitatea are nevoie ca finanţarea să fie susţinută de la bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, întrucât nu are posibilitatea de a susţine investiţia din veniturile proprii.

    Clădirea va fi pusă şi la dispoziţia firmelor de IT şi băncilor

    Odată finalizată, investiţia ar putea să fie nu numai un loc care să ajute la dezvoltarea profesională a studenţilor, ci un veritabil spaţiu comercial. Tot aici se intenţionează mutarea corpului administrativ al Universităţii din Craiova.

    „Aşa cum spune şi denumirea Parc tehnologic de IT, în această clădire urmează să adăpostească birouri, spaţii de cercetare, laboratoare, unde şi firme din domeniu ar putea închiria spaţii şi să intre în relaţii de colaborare cu Universitatea. Spaţiul este suficient încât să se şi închirieze firmelor IT, băncilor şi altora interesaţi, astfel încât să se realizeze nişte venituri ca să acopere cheltuielile de administrare a acestei clădiri. Probabil, tot aici vom muta şi corpul administrativ al Universităţii”, a adăugat prorectorul Marcel Drăcea.

    cvlpress.ro

  2. #2
    Banned JamaiCatalin's Avatar JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum
    Data de inscriere
    22-12-2007
    Locaţie
    Niciodata Stabil
    Varsta
    34
    Sex
    M
    Mesaje
    1,685
    Mesaje bazar
    1305
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -500
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    pe mine de s200 ma leaga varsta amndoi o avem la fel sper sa se termine inainte de a imi termina eu viata desi la cate ploi si ierni a luat in piept pana acum il termina si pica sau se imbolnaveste lumea acolo de la igrasia de o au peretii aia in ei
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: