CRAIOVA. Recursul formulat de Adrian Cocoană la Curtea de Apel Craiova împotriva hotărârii Tribunalului Dolj a fost respins. Astfel, Cocoană urmează să execute patru ani de închisoare și va plăti despăgubiri de peste două milioane de lei către părțile civile din dosar.
Adrian Cocoană a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru vătămare corporală, trei ani pentru părăsirea locului accidentului şi un an pentru vătămare corporală. Sentinţa a fost dată pe data de 15 iulie de către Judecătoria Craiova.
Magistraţii Judecătoriei Craiova au cumulat pedepsele şi a rămas cea mai mare, de patru ani cu executare pentru ucidere din culpă. Astăzi, Curtea de Apel Craiova a respins recursul formulat de apărătorii învinuitului, astfel că Adrian Cocoană va executa patru ani de închisoare. În plus, instant a acordat despăgubiri de două milioane de lei părților civile din dosar.

Adrian Cocoană a omorât, pe 19 august 2008, un tănăr în mijlocul oraşului Timişoara. Cocoană îşi conducea bolidul Ferrari cu peste 100 de kilometri pe oră prin oraş, conform expertizelor tehnice ulterioare. A intrat într-o depăşire pe contrasens, a lovit un taxi şi apoi a ricoşat pe trotuar, unde l-a lovit mortal pe Lucian Reja şi a rănit-o pe prietena acestuia.

*************