În data de 10.03.2011, în jurul orei 02.30, un echipaj de siguranţă publică format poliţişti ai Secţiei 2 Poliţie Craiova şi jandarmi ai GJMb Craiova s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe strada Potelu se află staţionat un autoturism având capota deschisă şi bateria acumulator lipsă.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii şi jandarmii au identificat un alt autoturism având capota îndoită. De asemenea, în imediata apropiere a fost depistat I.REMUS, 23 de ani, din Craiova. Craioveanul a fost condus la sediul secţiei, unde, din investigaţiile întreprinse, s-a stabilit că acesta a sustras de bateriile acumulator de la cele două autoturisme, precum şi de baterie acumulator de la un altul parcat pe strada Brateş.

În continuarea cercetărilor desfăşurate de poliţişti s-a stabilit faptul că, în noaptea de 09/10.03.2011, I.REMUS împreună cu D.M., de 14 ani au sustras baterii acumulator auto din cinci autoturisme parcate în cartierul Romaneşti din Craiova, iar în noaptea de 07/08.03.2011 I.REMUS a sustras bateria acumulator de la autoturismul lui P.CRISTINA, din municipiu.

În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi distrugere, iar în baza probatoriului administrat de poliţişti Judecătoria Craiova a dispus arestarea preventivă pe o perioada de 30 zile a lui I.REMUS, acesta fiind introdus in Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi suspecţi.