Cum sa-ti alegi parola ca sa nu poata fi sparta de hackeri!


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Cum sa-ti alegi parola ca sa nu poata fi sparta de hackeri!

    Fiecare dintre noi are conturi pe o mulţime de site-uri de socializare, de shopping, de filme sau de jocuri etc. Drept urmare, suntem în permanenţă expuşi la atacurile hackerilor şi putem oricând să pierdem informaţii personale şi confidenţiale. De câte ori nu ţi s-a întâmplat şi ţie să ai de-a face cu un rău-voitor care să se „ocupe” de parola ta de Messenger? Dacă ai trecut prin aşa ceva, atunci ştii cu siguranţă despre ce vorbim. Iată ce trebuie să faci ca să le „îngreunezi munca”!

    Cum să-ţi protejezi parolele

    - Alege o parolă formată din caractere speciale (majuscule, cifre şi diverse alte simboluri); cu cât aceasta are mai multe astfel de caractere, cu atât va fi mai greu de aflat.

    Cea mai frecventă greşeală pe care oamenii o fac este să-şi aleagă parole care conţin doar litere mici şi sunt foarte uşor de ghicit. Într-adevăr parolele trebuie să fie simplu de ţinut minte, însă ele trebuie să conţină şi alte combinaţii, atrage atenţia IT-istul Răzvan Nedelcu.

    - Alege o parolă alcătuită din minimum opt caractere!

    Alegerea unei parole puternice, de lungimea a cel puţin opt caractere, nu mai dă aproape nicio şansă unui atacator care se bazează pe ghicit, ne-a spus informaticianul.

    - Nu folosi parole banale (de genul: nume, prenume, date de naştere sau alte cuvinte foarte uşor de intuit)!

    - Alege o parolă mai complicată, dar e foarte important s-o ţii minte (o poţi uita dacă are prea multe simboluri inserate)!

    - Încearcă să memorezi (măcar) parolele conturilor importante şi să nu le scrii pe hârtii pe care să le laşi apoi în locuri accesibile oricui.

    - Evită să te loghezi pe calculatoarele din sălile de internet-caffee sau alte computere dubioase.

    - Protejează-ţi toate parolele pe care le ai, indiferent de tipul de site pe care ai cont. Fie că vorbim despre mail, site de cumpărături online sau reţea de socializare, efortul pe care un hacker îl face pentru a-ţi afla una din parole este acelaşi. Şi asta deoarece parolele se compun după aceleaşi reguli, potrivit specialistului IT.


    (sursa incont.ro)

  2. #2
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Multumim pentru informare!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Racer Nykolas's Avatar Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    03-02-2008
    Sex
    F
    Mesaje
    3,454
    Mesaje bazar
    1577
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    6087
    Puncte CF
    44.5
    Usergroups:
    Interesant... Problema o reprezinta crackerii.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: