Cum sa va feriti de furturi in vacanta?


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Cum sa va feriti de furturi in vacanta?

    Dojenii care pleacă în această vară pe litoral trebuie să ţină cont de recomandările poliţiştilor pentru a evita situaţiile neplăcute ce pot apărea în timpul sejurului, mai cu seamă, furturile. Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Direcţia Informare şi Relaţii Publice, continuă campania de informare „Vacanţă în siguranţă”, care are ca scop prevenirea faptelor antisociale pe Litoral, în perioada estivală.

    „În cadrul acestei campanii, pe site-ul www.infolitoral.mai.gov.ro, pot fi găsite informaţii utile pentru cei care se află în staţiunile de pe malul Mării Negre, precum şi detalii despre misiunile pe care lucrătorii M.A.I. le desfăşoară pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă pe timpul sezonului estival 2011. Accesând această pagină, cetăţenii pot afla numerele de telefon la care pot suna în situaţii de urgenţă, datele de contact ale unităţilor de poliţie din staţiunile de pe litoral, precum şi informaţii referitoare la atribuţiile şi acţiunile lucrătorilor M.A.I. aflaţi în misiuni pe litoralul românesc, în această perioadă”, se precizează pe site-ul oficial al campaniei „Vacanţă în siguranţă”.

    Până la mare, drumul este lung, iar conducătorii auto trebuie să se pregătească şi pentru eventualele aglomeraţii care-i vor ţine în trafic mai mult decât se aşteptau. În nici un caz aceştia nu trebuie să conducă obosiţi doar pentru a ajunge cât mai repede la destinaţie, ci sunt sfătuiţi de poliţişti să oprească din când în când, pe parcursul traseului, pentru a se destinde şi a–şi reface forţele. Nici atunci pericolul unui eveniment neplăcut nu e trecut. Ei pot fi prădaţi „la drumul mare”, dacă opresc în locuri neamenajate, lasă uşile autoturismului neasigurate, cheile în contact şi bunuri de valoare (bagaje, poşete, obiecte de îmbrăcăminte, casetofoane, aparate foto, video, telefoane mobile etc.) la vedere. Sistemul de alarmă montat pe maşină este ideal pentru descurajarea spărgătorilor. Aceeaşi atenţie trebuie manifestată şi faţă de spaţiile de cazare, extrem de tentante pentru „hoţii de sezon”. Pe plajă, acolo unde aglomeraţia se creează încă de la primele ore ale dimineţii, turiştii de la malul Mării Negre sunt sfătuiţi să evite să nu-şi lase bunurile de valoare nesupravegheate şi să solicite ori de câte ori este nevoie, sprijinul lucrătorilor M.A.I., pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice în staţiunile de pe litoral.

    „Aveţi grijă de cei mici!”

    Nu numai bunurile materiale pot pica în mâinile hoţilor. Copiii trebuie supravegheaţi şi ei în permanenţă. „Aveţi grijă de cei mici!”, acesta este sfatul poliţiştilor pentru doljenii care pleacă în vacanţă cu copii. Câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca aceştia să dispară sau să se accidenteze, dar şi să intre în vizorul infractorilor. În afară de această regulă, copiii trebuie învăţaţi să nu stea de vorbă cu străini şi să apeleze la un poliţist sau jandarm dacă se pierd de părinţi. Aceeaşi recomandare, de a se adresa în cel mai scurt timp unui echipaj M.A.I. este valabilă şi pentru turiştii care întâlnesc un copil pierdut de însoţitorii lui. Dacă vor respecta recomandările poliţiştilor, doljenii vor avea o vacanţă mai liniştită, iar poliţiştii vor avea mai puţine cazuri de turişti „prădaţi” de portofele, genţi, haine cu bani, bijuterii sau alte bunuri de valoare.

    Sursa: cvlpress.ro

  2. #2
    Insane L3onarD.'s Avatar L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    04-03-2010
    Locaţie
    In pachetul de TigarI.
    Sex
    F
    Mesaje
    7,574
    Mesaje bazar
    216
    Putere Reputatie
    66
    Reputatie
    12195
    Puncte CF
    100.0
    Usergroups:
    Mda...
    http://www.youtube.com/watch?v=Tdu_2...eature=related
    Cand te ridici - prietenii afla cine esti !
    Cand cazi - tu afli cine iti sunt prietenii !
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Senior Member PandaBlue's Avatar PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta
    Data de inscriere
    07-01-2006
    Locaţie
    !
    Sex
    M
    Mesaje
    649
    Mesaje bazar
    1775
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1040
    Puncte CF
    41.0
    Dragi concetateni, luati-va cu voi in concediu si datoriile plus ratele pe la banci. Poate s-o gasi un hot mai fraier sa vi le fure pe-alea!
    Chestia haioasa la aceasta semnatura este ca, in momentul in care realizezi ca acest text este fara sens, este prea tarziu pentru a te opri din citit...

  4. #4
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    La teorie suntem cei mai buni!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: