De la 1 noiembrie - Obligativitatea dotarii autovehiculelor cu anvelope de iarna


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    De la 1 noiembrie - Obligativitatea dotarii autovehiculelor cu anvelope de iarna

    Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, alături de Autoritatea Rutieră Română (ARR) şi Regia Autonomă ”Registrul Auto Român” (RAR) informează că începând de mâine intră în vigoare prevederile OG 5/2011 privind obligativitatea dotării autovehiculelor cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate atunci când circulă pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Noua legislație a fost publicată în Monitorul Oficial al României, în data de 31 ianuarie a.c., asigurându-se astfel o perioadă de timp de 9 luni pentru ca cei vizați de noua legislație să intre în conformitate.

    „Obligativitatea dotării autovehiculelor cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate atunci când circulă pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei intră în vigoare de la 1 noiembrie 2011, iar legiuitorul nu a prevăzut în mod expres un interval de timp în care autovehiculele trebuie să fie dotate cu anvelope de iarnă ci doar în cazurile mai sus menţionate (drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei). În concluzie, dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate nu depinde de o anumită perioadă de timp ci de condiţiile meteo, și anume drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei” se precizează într-un comunicat al MTI.

    Nu se recomandă anvelope de iarnă second-hand mai vechi de 4-5 ani

    Un conducător auto trebuie să achiziţioneze anvelope omologate, în concordanţă cu cele înscrise de către RAR în cartea de identitate a vehiculului şi care poartă marcajul M+S (sau M.S, sau M&S). Anvelopele denumite comercial „all seasons” sau 4S, ca şi cele Alpin, Mountain sau Winter, pot fi acceptate dacă au marcajul specific anvelopelor de zăpadă (M+S, M.S., M&S). „ Nu se recomandă anvelope de iarnă second-hand mai vechi de 4-5 ani sau la care înălţimea profilului lor este mai mică de 4 mm. Apreciem că verificarea anvelopelor de către inspectorii ARR/RAR poate dura cel mult 15 minute, fără a se verifica integral starea tehnică a autovehiculului” mai se spune în comunicatul Ministerului.

    Sancţiune contravenţională de 5000 – 8000 lei

    În cazul autovehiculelor de transport marfã cu o masã totalã maximã autorizatã mai mare de 3,5 tone şi a autovehiculelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducãtorului auto, sancţiunea pentru nerespectarea prevederilor legale se aplică după caz operatorilor de transport/întreprinderilor sau conducătorilor auto de către inspectorii de trafic ai ARR sau reprezentanţii Poliţiei Rutiere, valoarea amenzii fiind de 2500 – 4000 lei şi se face venit integral la Bugetul de stat sau bugetele locale, după caz. Dacă fapta constatată are ca efect şi blocarea unui sector de drum, sancţiunea contravenţională este de 5000 – 8000 lei plus costurile aferente intervenţiei de degajare a sectorului de drum afectat .

    Statele europene care doar „recomandă” utilizarea anvelopelor de iarnă sunt Polonia, Portugalia, Belgia, Olanda, Bulgaria, Luxembourg, Marea Britanie, Irlanda, Danemarca, Grecia. În mare parte din aceste state este obligatorie utilizarea de lanţuri, acolo unde există marcaje rutiere în acest sens (Polonia, Portugalia, Bulgaria).

    cvlpress.ro

  2. #2
    Banned JamaiCatalin's Avatar JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum
    Data de inscriere
    22-12-2007
    Locaţie
    Niciodata Stabil
    Varsta
    34
    Sex
    M
    Mesaje
    1,685
    Mesaje bazar
    1305
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -500
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    totusi o idee buna vor mai scadea accidentele prea multi foloseau iarna masina pe post de sanie cand franau
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Racer bloo's Avatar bloo are ceva special... bloo are ceva special...
    Data de inscriere
    30-12-2010
    Locaţie
    Craiova, Romania
    Varsta
    34
    Sex
    M
    Mesaje
    200
    Mesaje bazar
    140
    Putere Reputatie
    28
    Reputatie
    120
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de JamaiCatalin Vezi mesajele
    totusi o idee buna vor mai scadea accidentele prea multi foloseau iarna masina pe post de sanie cand franau
    Nu vor scadea accidentele . Cati crezi ca vor lua anvelope noi ? Sa faci o lege mai aspra nu inseamna neaparat ca va scadea incalcarea ei !

  4. #4
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de JamaiCatalin Vezi mesajele
    totusi o idee buna vor mai scadea accidentele prea multi foloseau iarna masina pe post de sanie cand franau
    Eu am vazut foarte multi, care au cauciucuri de iarna "pulbere"(pseudo cauciucuri) si plus de asta, vor prinde si o incredere melteneasca in pneurile pentru iarna.deci, trage si tu concluzia!

  5. #5
    Senior Member PandaBlue's Avatar PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta
    Data de inscriere
    07-01-2006
    Locaţie
    !
    Sex
    M
    Mesaje
    649
    Mesaje bazar
    1775
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1040
    Puncte CF
    41.0
    Ce frumos ne-au dat-o in brate... S-o tinem cu drag! Adica... haosul din circulatie in timpul anotimpului de iarna e produs de acei soferi care nu isi doteaza masinile cu anvelope de iarna. Sa deszapezeasca ei drumurile, strazile s-apoi sa aiba pretentii. Nu te ajuta anvelopele de iarna cand sunt nameti pe strada! Anvelopele de iarna isi pastreaza elasticitatea la temperaturi reduse. Atat. Asta e singura diferenta! Ele nu fac masina sa paseasca printre nameti!!!!

    Eu folosesc anvelope de iarna, pentru ca le-am gasit utilitatea, dar va zic eu : nu o sa va scoata niciodata dintre nameti. Si nici nu o sa va ajute sa strabateti troienele! Tot lopata, lanturile si nisipul cu sare raman la putere!

    Singurul lucru care il aduc in plus masinii pe zapada este manevrabilitatea. Iar la cum banuiesc ca o sa se miste deszapezirea in iarna asta, va sfatuiesc sa va achizitionati snowmobile....
    Chestia haioasa la aceasta semnatura este ca, in momentul in care realizezi ca acest text este fara sens, este prea tarziu pentru a te opri din citit...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: