Termenul pentru efectuarea controlului la faţa locului pentru crescătorii de ovine şi de caprine a fost prelungit cu două săptămâni. Astfel, crescătorii de ovine şi caprine au obligaţia de a menţine efectivele de animale pentru care a fost solicitată Plata Naţională Directă Complementară pentru anul 2011 în exploataţie, la adresa menţionată în cerere, până la data de 15 septembrie 2011.

De asemenea, termenul de centralizare a datelor privind efectivul naţional de animale eligibile la plată a fost prelungit de la 30 septembrie 2011, la 14 octombrie 2011, fapt ce va determina şi o dată mai îndepărtată cu cel puţin două săptămâni pentru plata sprijinului financiar către crescătorii de ovine/caprine. Totodată, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, le-a comunicat crescătorilor de animale că valoarea subvenţiei pentru anul acesta la cele două specii va fi de 60-70 de lei/cap de animal, dar şi că plata sprijinului financiar s-ar putea face mai repede decât în anii anteriori, începând încă din luna septembrie.

Aşadar, cuantumul CNDP pentru bovine, ovine şi caprine se va stabili până în luna octombrie, după emiterea Deciziei Comisiei Europene.

Sursa: cvlpress.ro