Pandurii Târgu Jiu trec fără îndoială prin cea mai fastă perioadă a scurtei lor prezenţe pe prima scenă a fotbalului românesc. Fapt probat din plin şi duminică, când gorjenii, rămaşi să reprezinte Oltenia după dezafilierea Universităţii, au învins Steaua, scor 2-1, s-au instalat pe locul secund al clasamentului, fie şi doar până la partida CFR-ului de aseară, cu FC Vaslui (partidă disputat după închiderea ediţiei).

Referitor la ciocnirea de la Ploieşti, oraş unde “roş-albaştrii” îşi dispută jocurile de pe teren propriu, scandalul în privinţa prezenţei lui Chiricheş pe teren contra Stelei (jucător care din vara anului viitor va îmbrăca tricolul bucureştenilor) a fost subiectul principal în jurul meciului. Şi tocmai Chiricheş a greşit în minutul 3, când l-a pierdut din marcaj pe Mihai Costea, acesta a centrat în colţul careului mic, iar Rusescu a înscris cu un şut în forţă, sub bară. Avantajul gazdelor nu a ţinut însă prea mult, pentru că Voiculeţ a egalat după 5 minute. A trecut ca prin brânză prin apărarea Stelei şi a marcat cu un şut din unghi, pe sub Tătăruşanu.

Oaspeţii au trecut apoi în avantaj după ce Pintilii a marcat cu siguranţă de la 11 metri, după un penalty făcut cadou de Latovlevici. Acesta a oprit cu mâna o minge şutată de Nistor şi a fost eliminat. Ca şi cum problemele Stelei n-ar fi fost de ajuns, Ronny Levy a primit o nouă lovitură pe finalul primei reprize: Tătăruşanu s-a accidentat încercând să prindă o minge uşoară şi a fost înlocuit cu Stanca.

Deşi cu un om în plus, gorjenii lui Petre Grigoraş n-au contat prea mult în repriza secundă. În schimb, Steaua a ratat câteva şanse bune, prin Tatu. Mai întâi, brazilianul a trimis cu capul pe lângă din 6 metri, deşi poarta era goală (64), apoi a fost blocat de Mingote din poziţie ideală (76). Revenit la prima echipă după scandalul cu Grigoraş, Vranjes a intrat şi el în repriza secundă şi a avut o bună şansă e gol, însă lovitura sa de cap a trecut puţin pe lângă.

Accidentarea gravă a lui Băcilă

Finalul a fost cu adevărat tragic! În încercarea disperată de a mai arunca încă o minge spre poarta gorjenilor, Gardoş a pus la bătaie mai mult material decât trebuia, provocându-i o dublă fractură de tibie şi peroneu lui Băcilă, care-l va ţine departe de teren mai mult ca sigur tot campionatul. Ce riscă Gardoş, eliminat ulterior? Conform regulamentului, o pedeapsă între 16 şi 24 de etape de suspendare.

Revenind la meci, de notat a mai fost doar eliminarea lui Pintilii. Trei puncte mari pentru Pandurii, cucerite însă cu un preţ la fel de mare.

cvlpress.ro