Diminuari salariale de inca 25% in Invatamant


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Diminuari salariale de inca 25% in Invatamant

    Personalul didactic auxiliar din învăţământ nu va mai beneficia începând cu anul 2012 de gradaţia de merit, potrivit metodologiei care reglementează acordarea acestui drept. Iniţiativa va afecta 17.000 de angajaţi, reprezentând personalul didactic auxiliar, respectiv: bibliotecari, laboranţi, informaticieni, secretari. Aceştia nu vor mai primi sporul de 25% din salariul de bază. Sindicaliştii condamnă decizia Ministerul Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului pe care o consideră a fi o discrimare între angajaţii din educaţie, doar pentru a face economie la bugetul statului. Nemulţumiţi de decizie, liderii FSLI au făcut demersuri către Comisia pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor, pentru modificarea actului normativ, prin care personalul didactic auxiliar nu mai beneficiază de gradaţia de merit.

    „Considerăm că este o discriminare şi o lipsă de recunoaştere a importanţei pe care o are personalul didactic auxiliar într-o unitate de învăţământ. Gradaţia de merit se acordă pentru activitatea deosebită, iar efortul bugetar nu era atât de mare, însă pentru colegii noştri sumele primite în plus înseamnă foarte mult. Din păcate, Ministerul Educaţiei continuă să îşi bată joc de angajaţii din învăţământ”, a declarat Simion Hancescu, preşedintele FSLI.

    Gradaţia de merit creştea salariul personalului didactic auxiliar cu mai bine de 200 de lei. De exemplu, un bibliotecare are salariul de bază 940 lei, iar cu gradaţie de merit ajunge la 1.175 lei. De asemenea, un informatician grad I A, cu salariul de bază 992 de lei ajungea la 1.240 de lei. Avantajat de sporul de 25 % era şi laborantul căruia venitul îi creştea de la 899 de lei la 1.123 lei, dar şi secretarul care ajunge lua în loc de 964 lei cât era salariul primeşte 1.205 lei. De anul viitor, personalul didactic auxiliar va avea şi mai puţini bani în buzunar.

    cvlpress.ro

  2. #2
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    ...parca au zis ca nu se mai opereaza scaderi...Basescu ar trebui sa fie operat, la cap!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: