Zic eu… Că altfel nu i se poate justifica venitul din banii noştri, Dincă neavând nici o atribuţiune de serviciu, respectiv de viceprimar, după ce i le-a tăiat primarul Craiovei, Antonie Solomon, pe toate! Problema lu’ Aurel e că n-are cum să i-o tragă lui Mărinică Dincă şi la salariu, mă rog, indemnizaţie, după cum, dacă nu aş face completarea, m-ar corecta pupincuriştii de dosuri politice mâine, pe holul Palatului Administrativ. Pentru că n-are text de lege.

Acuma, am tot aşteptat avizul de legalitate al prefectului de Dolj, Giugea, pe dispoziţia lui Solomon, de trimis viceprimarul în (altă) vacanţă, dar, iată, n-a venit! Asta poate să însemne multe lucruri, dar mă abţin, că tot se tânguie prefectul că l-am înlocuit de vreo trei ori şi lui nu i-a ieşit. Dar poate să însemne, de exemplu, numai că dispoziţia lui Solomon este perfect legală. Şi eu cred că este. Întrebare: prefectul Nicolae Giugea, devotat din creştet până în abrupt găştii lui Dincă, va da legală dispoziţia rebelionarului Solomon, renegatul PDL şi ţintă vie în arcul lui Mărinică “Hood”? Eu garantez aici că nu!

Totuşi, aşa cum am lăsat de înţeles în alte rânduri, când gândeşte în slujba administraţiei, Giugea poate să debiteze şi chestii sustenabile măcar logic, dacă nu integral juridic. De aceea eu spun că, în ecuaţia dată, Giugea va specula găurile legislative şi nu va considera dispoziţia nici legală, nici nelegală, pentru că are dreptul ăsta. Caz în care singura soluţie rămâne poziţia de mijloc, spre reconciliere, adică de modificare a dispoziţiei, de care Solomon va trebui să ţină seama. Aaşa că Mărinică Dincă va primi, acolo, ceva de ros, Solomon neavând garant prefectul la decizia de înlăturare din executiv a viceprimarului său.

Marian Bădîrci