Secretariatul Tehnic Comun al Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 a organizat miercuri, 13 iulie a.c., în sala de şedinţe a Consiliul Judeţean Dolj, o întâlnire tehnică dedicată exclusiv partenerilor proiectelor contractate, astfel încât să fie furnizate informaţii curente din ambele state, la care au participat reprezentanţi ai Autorităţii de Management şi Secretariatului Tehnic Comun.

La întâlnirea tehnică s-au discutat tematici specifice implementării proiectelor şi măsuri pentru creşterea absorbţiei în contextul Programului RO-BG. Subiectele de discuţie propuse din partea Secretariatului Tehnic Comun au fost legate de obligaţii contractuale, rambursarea cheltuielilor şi discuţii privind stadiul implementării proiectelor.

Întâlnirile tehnice cu partenerii lideri de proiecte fac parte din seria de evenimente organizate de Secretariatul Tehnic Comun al Programului RO-BG din cadrul BRCT Călăraşi, prin care se urmăreşte sprijinul beneficiarilor asupra creşterii absorbţiei. Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 este un program operaţional cu finanţare europeană, sprijinind dezvoltarea zonei de graniţă dintre cele două state partenere, din punct de vedere economic şi social, prin utilizarea în comun a resurselor umane, naturale şi de mediu.

Sursa: cvlpress.ro