Doi tineri din Craiova, ambii de 27 de ani, arestaţi preventiv la jumătatea lunii decembrie 2010, după ce au fost prinşi în timp ce încercau să golească rezervorul unei Dacii parcate pe o stradă din cartierul craiovean Rovine, au fost condamnaţi, luna aceasta, de magistraţii Judecătoriei Craiova la câte doi ani de închisoare pentru furt calificat. În sarcina unuia dintre ei s-a reţinut şi faptul că alimentase de la cinci staţii PECO din Craiova şi “uitase” să plătească.

Cazul a fost prezentat la vremea respectivă şi în cotidianul nostru. Astfel, reamintim că, în noaptea de 13/14 decembrie 2010, în jurul orei 2.00, un echipaj de poliţişti de la Compartimentul Furturi din Autoturisme din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova, în timpul desfăşurării unei acţiuni pentru prevenirea şi combaterea furturilor din auto, a surprins, pe bulevardul “Decebal” din municipiu, doi tineri care încercau să fure combustibil din rezervorul unei Dacii.

Oamenii legii i-au somat să se oprească, însă tinerii s-au urcat rapid într-un Peugeot şi au demarat în trombă. Poliţiştii au pornit în urmărirea lor, au solicitat sprijinul altor echipaje aflate în serviciu, astfel că au reuşit să blocheze în trafic autoturismul cu pricina, ocupanţii acestuia fiind duşi la sediul unităţii de poliţie pentru identificare şi cercetări. Oamenii legii au stabilit că cei doi sunt Alin George Savu şi Iustin Ionel Cioacă, ambii de 27 ani, din Craiova, iar la controlul făcut în Peugeot, sub preşul din partea dreaptă faţă au găsit două plăcuţe cu numere de înmatriculare care fuseseră furate, în noaptea de 5/6 noiembrie 2010, de la un alt autovehicul, parcat pe strada „Rampei” din municipiu.

Potrivit poliţiştilor, în urma cercetărilor a rezultat faptul că numerele respective fuseseră montate pe un autoturism Fiat al cărui conducător auto, pe 26 noiembrie 2010, a alimentat cu combustibil de la o staţie PECO de pe “Calea Bucureşti” şi a plecat fără a achita contravaloarea acestuia.

După ce au văzut şi imaginile de la PECO, poliţiştii au stabilit că principalul suspect este Alin George Savu, ulterior stabilindu-se că acesta mai procedase la fel şi cu alte ocazii, astfel că s-a reţinut în sarcina lui comiterea a cinci furturi de carburant auto din staţii PECO din municipiul Craiova, majoritatea ale OMV Petrom, fapte comise în perioada 5 noiembrie – 8 decembrie 2010, creând un prejudiciul total de 1.328 lei.

Alin George Savu şi Iustin Ionel Cioacă au fost prezentaţi, pe 14 decembrie 2010, Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, în aceeaşi zi fiind prezentaţi şi Judecătoriei Craiova, instanţa dispunând arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat şi conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare. Cercetările în dosar s-au finalizat destul de repede, având în vedere probatoriul, respectiv imaginile primite de la toate staţiile de distribuţie a carburanţilor prejudiciate, astfel că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova i-au trimis în judecată pe cei doi, în stare de arest preventiv, la începutul lunii ianuarie a.c.

Procesul s-a derulat rapid pentru că aceştia şi-au recunoscut faptele, astfel că, în cursul acestei luni magistraţii Judecătoriei Craiova au şi pronunţat sentinţa, cei doi fiind condamnaţi la închisoare. Alin George Savu a primit 2 ani de închisoare pentru furt calificat, aceasta fiind şi pedeapsa rezultantă deoarece i-au fost aplicate pedepse mai mici pentru celelalte infracţiuni reţinute în sarcina sa. Cioacă a primit 1 an de închisoare pentru furt calificat, însă bărbatul mai fusese condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare în 2008 de Judecătoria Băileşti, astfel că s-a dispus revocarea beneficiului suspendării, aşa că urmează să execute tot 2 ani de închisoare. În ambele cazuri urmează să se scadă din pedeapsă perioada de la arestarea preventivă şi până la momentul pronunţării sentinţei.

Sursa: cvlpress.ro