Dolj: Familie bagata in spital de ciupercile otravitoare


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Dolj: Familie bagata in spital de ciupercile otravitoare

    Zece persoane, toate membre ale aceleiaşi familii, au fost transportate, în ultimele zile, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova după ce s-au intoxicat cu ciuperci culese din pădure, două dintre acestea fiind aduse în stare gravă şi tratate la Reanimare.

    Potrivit medicului Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, în ultimele zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova au fost aduse mai multe persoane care prezentau simptomele unor intoxicări cu ciuperci.

    “Este vorba de o familie care provine din nordul judeţului Dolj. Opt dintre acestea au rămas în spital, din care două au fost cazuri grave. Au fost internate la Reanimare”, a declarat medicul Ştefan Popescu.

    El afirmă că persoanele intoxicate au consumat mâncăruri preparate din ciuperci culese din pădure. “Ciupercile culese din pădure, câmp, teren infiltrat cu substanţe toxice sau cumpărate de la persoane particulare pot produce intoxicaţii grave, care survin din ce în ce mai frecvent din cauza lipsei de cunoştinţe ale culegătorului, a mutaţiilor genetice sau încrucişărilor care apar în natură”, afirmă medicul Ştefan Popescu.

    Potrivit sursei citate, din cauza ingerării unor ciuperci toxice se poate ajunge la decesul persoanei. “Primele simptome pot apare la câteva minute după ingestie sau după trei-şase ore şi chiar mai mult şi constau în dureri abdominale, greţuri şi vărsături, transpiraţie abundentă, diaree, furnicături ale extremităţilor, iar în formele grave – stare confuzională, halucinaţii, convulsii, comă”, a mai spus purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

    Medicul Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al SJU Craiova, afirmă că cele zece persoane au fost aduse de la Spitalul din Filiaşi.

    “Prezentau vărsături, greaţă şi dureri abdominale. Au ajuns la noi mama, care era gravidă, tatăl şi opt copii. Femeia culesese ciuperci din pădure şi mâncaseră o ciorbă preparată din aceste ciuperci. Au fost între timp externaţi toţi cei care au ajuns la spital”, a declarat Cristina Geormăneanu.

    Sursa: *************

  2. #2
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Ciupercile din padadure au riscul cel mai mare de contaminare!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Racer Nykolas's Avatar Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    03-02-2008
    Sex
    F
    Mesaje
    3,454
    Mesaje bazar
    1577
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    6087
    Puncte CF
    44.5
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de laur_scp Vezi mesajele
    Ciupercile din padure au riscul cel mai mare de contaminare!
    Cam asa e...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: