În dimineaţa zilei de vineri, 25 martie a.c., în jurul orei 06.00, un echipaj de siguranţă publică al Secţiei 1 Poliţie aflat în serviciul de patrulare, pe strada Matei Basarab, a oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat G.IORDANIS, 25 de ani, din localitatea Kavala, Grecia.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, astfel rezultând o îmbibaţie alcoolică de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltat probe biologice la Spitalul Nr. 1 Craiova în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vineri, în jurul orei 15.30, lucrători ai Biroului Rutier Craiova au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe strada Plevnei la intersecţia cu strada George Enescu s-a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.
La faţa locului s-a deplasat o echipă, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că: în timp ce L.MARIUS, 45 de ani, din Craiova conducea un autoturism, pe strada George Enescu, a efectuat viraj la stânga pe strada Plevnei, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a lovit un stâlp de beton.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Nr. 1 Craiova unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 26.03.2011, ora 23.15, lucrători ai Postului de Poliţie Seaca de Pădure în timp ce efectuau serviciul de patrulare au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism. În momentul observării poliţiştilor, conducătorul auto, identificat ulterior în persoana lui C.MIHAI, 25 de ani, din Seaca de Pădure a schimbat locul cu persoana din dreapta sa, respectiv cu S.ADRIAN, 22 de ani, din aceeaşi localitate.
Fiind testat cu aparatul alcooltest lui C.MIHAI i-a rezultat o concentraţie de 1,01 ml/l alcool pur în aerul expirat, iar la unitatea medicală cel în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice. Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit şi faptul că acesta nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie.

În noaptea de 26/27.03.2011, în jurul orei 00.30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier şi jandarmi ai GJMb Craiova aflaţi în executarea serviciului l-au depistat pe L.ALEXANDRU, 25 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
L.ALEXANDRU a fost testat cu aparatul alcooltest, acesta indicând o valoare de 0,56mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior cel în cauză a fost condus la Spitalul Nr. 1 Craiova unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeaşi noapte, în jurul orei 01.00, poliţişti ai Secţiei 3 aflaţi în executarea serviciului l-au depistat, la intersecţia străzilor Horia cu Dezrobirii din municipiu, pe C.SORIN, 29 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,61 mg/ l alcool pur în aerul expirat, iar la unitatea medicală i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 Republicate.