La data 31.07.2011, în jurul orei 05.30, pe strada 1 Mai din Calafat, lucrători ai Formaţiunii Poliţie Rutiere aflaţi în executarea serviciului l-au depistat în trafic pe S.MARIAN, 20 de ani, din comuna Desa, judeţul Dolj în timp ce conducea un
autoturism având o concentraţie alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În jurul orei 10.45, pe DJ 553, în localitatea Desa, lucrători ai Postului de Poliţie Desa l-au depistat în trafic pe S.IONUŢ, de 19 ani, din localitate în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Aseară, în jurul orei 18.15, pe strada Şoseaua Deleni din oraşul Segarcea, poliţişti ai Formaţiunii Rutiere Segarcea l-au depistat pe V.IOAN, 49 de ani, din localitate în timp ce conducea un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,46 mg/l alcool în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spitalul orăşenesc Segarcea unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cele trei cauze poliţiştii doljeni au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale şi sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.