În acest sfârşit de săptămână, în cadrul atribuţiilor de serviciu executate de poliţişti au fost constatate 6 abateri de natură penală *la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Poliţiştii au întocmit, în toate cauzele, acte premergătoare începerii urmăririi penale în conformitate cu prevederile OUG 195/2005 R.
*
• *
*
La data de 28.10.2011, în jurul orei 18.30, în comuna Pleniţa, lucrători ai Secţiei 7 Poliţie Rurală Pleniţa aflându-se în serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier l-au depistat pe D.LIVIU, 35 de ani, din localitate în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere suspendat.
De asemenea, din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat şi faptul că autorizaţia provizorie de circulaţie a expirat.
*
• *
*
Vineri,28.10.2011, în jurul orei 10.00, efective din cadrul Biroului Rutier Craiova aflate în executarea serviciului pe B-dul Carol I l-au depistat pe G.VICTOR, 22 ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
*
• *
*
În noaptea de 28/29.10.2011, la ora 0000, un echipaj de siguranţă publică format din poliţişti şi elevi aflat în serviciul de patrulare pe bulevardul Oltenia l-a depistat pe G.MARIUS, 30 ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.
*
• *
*
În seara zilei de sâmbătă, ora 22.00, lucrători ai Secţiei 7 Poliţiei Rurală *Pleniţa şi ai Formaţiunii Poliţiei Rutiere Băileşti aflându-se în serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, în comuna Pleniţa, l-au depistat în trafic pe M.CONSTANTIN, 34 de ani, din localitate care se deplasa la volanul unui autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o concentraţie de 0,67 *mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la unitatea medicală a refuzat recoltarea de probe biologice.
*
• *
*
​În noaptea de 29/30.10.2011, în jurul orei 02.30, P.MIHAI, 25 de ani, din Craiova a fost depistat de poliţiştii Biroului Rutier în timp ce conducea un autoturism, pe Calea București *din municipiu, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind o concentraţie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la Spitalul nr.1 Craiova i-au fost recoltat două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
*
• *
*
Aseară, un echipaj de siguranţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie a oprit pentru verificări un autoturism la volanul căruia a fost identificat D.COSTEL, din Craiova. În urma verificărilor efectuate a rezultat că autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată, autoturismul fiind neînmatriculat în circulaţie.