​În cursul zilei de ieri, între orele 11:00-17:00, în cadrul unei acţiuni organizate pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori şi sustragerea de material lemnos din fondul forestier lucrători ai Poliţiei Filiaşi au depistat mai multe persoane în timp ce tăiau material lemnos.
Poliţiştii i-au identificat pe: RNICOLAE, 53 de ani, P.MARIAN, *35 ani, ambii din comuna Brădeşti şi V.FLOREA, *44 de ani, din oraşul Filiaşi. Până î n momentul depistării, suspecţii tăiaseră 15 arbori, din specia stejar, şi îi depozitaseră în două căruţe cu intenţia de a-i sustrage.
​Celor în cauză le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.
*
• *
*
Ieri, la ora 15:36, poliţiştii doljeni au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că mai multe persoane taie fără drept lemne din pădurea situată în apropierea satului Şumandra.
La locaţia indicată s-a deplasat un echipaj de siguranţă şi patrulare din cadrul Secţiei nr. 15 Poliţie Rurală Filiaşi, care în urma activităţilor desfăşurate i-a depistat pe P.VICTOR, 63 de ani, C.CONSTANTIN, *65 de ani, P.ALEXANDRU, 25 ani şi *R.MARIN, 54 ani, toţi din comuna Secu. Cei în cauză transportau cu o căruţă material lemnos (crengi) tăiat fără drept şi sustras din pădurea lui R.ŞTEFAN.
​De asemenea, din cercetările efectuate a stabilit că bărbaţii au tăiat şi un arbore din specia gârniţă pe care l-au abandonat în pădure. În cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii *de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.​