Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj au anunţat ieri că săptămâna trecută s-au înregistrat 817 cazuri de pneumopatii şi 17 cazuri compatibile cu gripa. Au fost recoltate probe respiratorii pentru examen virologic şi la patru cazuri de infecţii respiratorii severe.
Probele au fost investigate la Institutul “Cantacuzino” Bucureşti, confirmându-se două cazuri de gripă cu virus B. Potrivit medicilor, numărul total al cazurilor de viroze respiratorii şi gripă înregistrat în această săptămână este mai mare decât cel din săptămâna anterioară (2803/2665) şi depăşeşte nivelul aşteptat pentru această perioadă din sezon. Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 11,05 la sută.



“În săptămâna 28.02.2011 - 6.03.2011 au fost imunizate 560 de persoane cu vaccin gripal trivalent. Din cauza creşterii numărului de cazuri cu viroze respiratorii, DSP Dolj a recomandat spitalelor limitarea accesului vizitatorilor în secţii, iar cabinetelor medicilor de familie continuarea vaccinării antigripale”, se arată într-un comunicat al DSP Dolj.

Sursa editie.ro