Până şi natura a protestat pentru situaţia în care a ajuns Universitatea, o furtună întrerupând preţ de două ore ultimul meci în prima ligă al alb-albaştrilor

Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş 1-2

Au marcat: M. Costea ’25 / Liţu ’35, Pârvulescu ’88.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 50.

Universitatea: Lung – Dănănae, Gugu, Stoica (’46 Buleică), Buşu – Firţulescu (’74 Surugiu), Ologu, Nicolae – Gângioveanu, M. Costea – Subotici. Antrenor: Silviu Lung.

Gaz Metan Mediaş: Pleşca – Zaharia (’77 Bozeşan), Akaki, Lazăr, Buzean – Muntean (’65 Roman), Hoban, Eric, Todea, Pârvulescu – Bawab (’33 Liţu). Antrenor: Cristian Pustai.

Arbitri: Mihai Prodan (Cluj) – Vladimir Urzică (Piatra Neamţ), Gabriel Stroe (Piteşti). Rezervă: Cristina Babadac (Alexandria).

Observator: Daniel Prodan (Bucureşti), Nicolae Grigorescu (Timişoara). Supervizor: Mircea Cezar Ionescu (Bucureşti).

Nu au fost suporterii care au dezlănţuit urgia asupra echipei lui Mititelu, ci chiar natura. Patronul şi-a luat măsuri de precauţie în privinţa fanilor, nepunând bilete în vânzare, doar câteva invitaţii fiind distribuite „apropiaţilor”. Astfel a fost doar un meci în familie, în ton cu politica adoptată de Mititelu, care a rezervat clubul „copiilor, copiilor, copiilor” săi, dar şi probabil unor rude sau prieteni. Pietrele au invadat terenul de joc, însă nu proveneau din tribune, ci chiar din cer, însăşi natura manifestându-se agresiv faţă de actuala stare de lucruri de la Universitatea Craiova. Furtuna asortată cu grindină a evacuat ambele echipe în minutul 50, transformând terenul de joc într-o mlaştină. Până atunci, deghizaţi în jucători ai Ştiinţei, angajaţii temporar ai lui Gigi Becali cu salariu o valiză pe meci şi-au făcut treaba, menţinând un rezultat care să nu-i creeze emoţii Stelei. Mihai Costea a marcat primul său gol pentru echipa din Ghencea, el punând piedică Gazului prin reuşita din minutul 25, când a pătruns irezistibil pe stânga. La pauză s-a intrat tot la egalitate însă, fiindcă un oltean, Liţu, a marcat a doua oară în acest sezon contra Ştiinţei. Vârful lui Pustai a concretizat penaltiul scos tot de el după ce a pândit respingerea lui Lung la execuţia modestă de la 11 metri a lui Eric.

Stoica a părăsit echipa la pauză

Furtuna s-a declanşat încă de la pauză, dar numai în vestiarul Ştiinţei, pentru că Dorel Stoica s-a năpustit asupra lui Dănănae, acuzându-l de sabotaj atât în meciul cu Gazul, cât şi în cel pierdut cu Dinamo. Fundaşul dreapta al Ştiinţei iscase penaltiul din care oaspeţii au egalat. Dorel nu a mai stat la discuţii, păsăsind imediat vestiarul, forţând astfel antrenorii să-l introducă pe teren pe Buleică. După ce intemperia s-a domolit şi în afara vestiarului, cele două echipe s-au luptat fără miză prin băltoace, oaspeţii ştiind deja că le-au fost spulberate speranţele europene de victoria Stelei la Cluj. Totuşi, nu au renunţat la ideea unui succes de palmares pe „Ion Oblemenco” şi Pârvulescu a marcat golul decisiv pe final, după o combinaţie cu un coechipier şi un slalom printre bălţi. Aventura Universităţii lui Mititelu în Liga I a durat cinci ani şi s-a sfârşit urât. Singur în ploaie, patronul pe veci al Ştiinţei şi-a continuat discursul în care nu mai crede nimeni: „Vinovatul moral pentru retrogradare e Piţurcă. Va începe o nouă eră la Craiova”. Mititelu a spus şi ceva logic: „Suntem clubul martir al fotbalului românesc”. Din păcate, nu vom scăpa de blestem.