Dupa Spania, si Franta impune restrictii de munca romanilor


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Dupa Spania, si Franta impune restrictii de munca romanilor

    Încet, încet, Europa ne închide uşile în nas. Vorbim de accesul pe piaţa muncii din Uniunea Europeană. După Spania, Franţa pune restricţii noi pe piaţa muncii, guvernul de la Paris reducând lista de meserii pentru care pot fi angajaţi imigranţi. Măsura afecteză şi lucrătorii români, care nu mai pot lucra, de acum încolo, în construcţii sau în sectorul informatic.

    Deşi România este membru al Uniunii Europene, Franţa nu a liberalizat total accesul lucrătorilor români şi bulgari pe piaţa muncii. Reducerea listei de meserii pentru străini se înscrie în politica generală a Guvernului de scădere a fluxului de imigranţi, considerată o miza electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2012. Măsura vine la doar câteva zile de când Comisia Europeană a dat undă verde Spaniei să reintroducă obligativitatea permisului de muncă pentru români.

    Vara aceasta, şi Olanda a modificat condiţiile în care românii pot lucra în ţara lalelelor. Autorităţile de la Haga au decis să-i trateze pe români şi pe bulgari ca pe orice imigranţi din afara Uninii Europene şi să le acorde permise de muncă “doar în condiţii exceptionale”. Restricţii la angajarea muncitorilor români sunt şi în ţări precum Austria, Belgia, Germania, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Elveţia, Malta.

    Conform Tratatului de Aderare, până în 2014 există o perioadă de tranziţie în care fiecare stat membru trebuie să liberalizeze gradual accesul muncitorilor români pe piaţa muncii. Cu alte cuvinte, din 2014 vom putea munci oriunde în Uniunea Europeană, fără nicio restricţie.

    *************

  2. #2
    Banned Papa Dan's Avatar Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti
    Data de inscriere
    25-03-2008
    Locaţie
    CRAIOVA
    Sex
    M
    Mesaje
    2,440
    Mesaje bazar
    1484
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    233
    Puncte CF
    32.5
    Daca ai nostri guvernantzi ne persifleaza,ce pretentzi la ...strainatzi?
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Noi ar trebui sa gasim refugiu in statul nostru
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: