Sindicatele din Educaţie anunţă că prevederile Legii educaţiei naţionale sunt din nou încălcate, prin apariţia Legii nr. 283/2011, care reduce considerabil bugetul destinat sistemului de învăţământ.

Astfel, potrivit noului act normativ, învăţământul nu va mai primi 6% din PIB, începând cu data de 1 ianuarie 2012, aşa cum era prevăzut în Legea educaţiei naţionale. Acordarea acestui procent a fost amânată până în anul 2013.

De asemenea, nu se vor mai acorda cupoanele sociale pentru creşă, iar finanţarea de bază pentru elevii din învăţământul preuniversitar privat a fost amânată până la 1 septembrie 2012, în condiţiile în care Legea educaţiei naţionale prevede ca cele două măsuri să se aplice de la 1 ianuarie 2012.

În aceste condiţii, conducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ a emis un comunicat în care precizează că nerespectarea prevederilor Legii educaţiei naţionale arată lipsa de responsabilitate a Guvernului României, care îşi încalcă prin toate aceste măsuri propria lege, promovată prin angajarea răspunderii. Sindicaliştii spun că neaplicarea acelor prevederi din Legea educaţiei naţionale nu reprezintă decât un nou abuz al puterii.

cvlpress.ro