Luni seară, Universitatea a avut parte pe “Oblemenco” de o audienţă mult sub media turului de campionat. Totuşi, băieţii lui Napoli erau obligaţi să câştige jocul cu Victoria Brăneşti, o contracandidată în lupta pentru evitarea locurilor ce duc în liga secundă.

Cu trei absenţi din linia defensivă, Nicolo Napoli a ales o variantă considerată mai sigură pentru cuplul de fundaşi centrali: în loc să-l titularizeze pe tânărul Gugu, italianul l-a retras pe Dorel Stoica lângă Zoro, postul de mijlocaş central revenindu-i lui Wendel, brazilianul aflat la debut în alb-albastru.

Cadoul lui Buleică pentru Coman

Garnitura gândită de Napoli a funcţionat perfect în prima jumătate de oră, ilfovenii ajungând doar o singură dată în apropierea careului lui Lung. Însă, după fix 30 de minute, gafa a venit de pe un alt post lăsat descoperit de o suspendare, acela de fundaş dreapta. Înlocuitorul lui Dănănae, tânărul Alin Buleică, a trimis prea încet o pasă “acasă”, transformând o fază care nu anunţa nici cel mai mic pericol în deschiderea scorului. Cornel Coman, unul dintre cei mai experimentaţi oameni ai echipei lui Ilie Stan, a primit “cadoul” lui Buleică şi l-a lobat elegant pe Lung jr., dându-le motiv celor 20 de brăneşteni să exulte în sectorul rezervat oaspeţilor.

După golul primit, Universitatea a părut că s-a trezit din amorţeală, iar cele 15 minute rămase până la pauză au reprezentat un adevărat asalt la poarta lui Stoicescu, însă nici fraţii Costea, nici Subotic ori Prepeliţă nu l-au putut învinge pe veteranul din poarta Victoriei din Brăneşti, pauza găsind pe tabelă un scor devenit obişnuit în ultimele partide de pe “Oblemenco”, respectiv 0-1.

Mihai - înger, Florin - demon

A doua repriză a început la fel cum s-a încheiat prima, cu Universitatea atacând în valuri, însă fără a sparge blocajul ilfovenilor. Napoli a încercat să schimbe ceva şi i-a chemat pe bancă pe Subotic şi Ologu, locurile acestora fiind luate de Stoianof şi Gângioveanu. Primul şi-a făcut imediat simţită prezenţa, însă Stoicescu a fost la post şi la şutul “Bulgarului”, şi la lovitura de cap a acestuia. Dorel Stoica a mai ridicat şi el o dată pulsul tribunelor, mingea deviată de fostul căpitan al Craiovei oprindu-se în bara porţii unui Stoicescu devenit spectator. În cele din urmă, ceea ce trebuia să se întâmple s-a întâmplat.

Universitatea a reuşit golul egalizator prin Mihai Costea, mezinul trimiţând un şut-bombă din marginea careului direct în plasa porţii Brăneştiului. Pe final, Florin Costea le-a mai dat suporterilor un motiv să-l conteste, decarul Ştiinţei nereuşind să trimită în poarta goală, din numai patru metri, o centrare a fratelui său. Fluierul final al lui Teo Crăciunescu - care a iritat deseori publicul prin deciziile sale absurde - a pecetluit cel de-al cincilea meci fără victorie pe teren propriu al Ştiinţei, rezultate care i-au dus pe alb-albaştrii pe un înfricoşător loc 13.

Sursa: editie.ro