Franta propune politisti europeni la frontiera Romaniei


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Franta propune politisti europeni la frontiera Romaniei

    După aderarea la Schengen, România ar avea de gestionat a doua frontieră externă ca mărime a Uniunii Europene, de 2.070 de kilometri. În cazul României, Franţa a invocat vulnerabilităţi în special la graniţa cu R. Moldova, sub pretextul că Bucureştiul acordă cu uşurinţă paşapoarte cetăţenilor moldoveni.

    Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, aflat în vizită la Bucureşti, a declarat luni că Franţa ar dori să fie trimişi în România poliţişti de frontieră din alte ţări UE, în perspectiva aderării ţării noastre la Schengen. “În privinţa perspectivei României de aderare la Schengen, doresc să reafirm de la început faptul că Franţa crede că România are vocaţia de a intra în spaţiul Schengen”, a spus luni ministrul Claude Gueant reluând o formulă des folosită de oficialii francezi. “În acest sens, un anumit număr de criterii tehnice trebuie îndeplinite, este o chestiune care interesează pe toate cele 27 de state ale UE şi ea va fi evocată în cadrul Consiliului European, iar Franţa este dispusă să ajute România pentru ca aceste criterii să fie îndeplinite. Ne-am gândit la un dispozitiv de prezenţă a ofiţerilor de poliţie (de frontieră) din diverse ţări care să fie detaşaţi pe lângă serviciile româneşti. Trebuie să găsim capacitatea de a reuni toate ţările UE”, a completat oficialul francez.

    Franţa se opune în prezent aderării României la Schengen, invocând probleme de gestionare a frontierei generate în primul rând de suspiciunile de corupţie care planează asupra întregii societăţi, aşa cum arată rapoartele pe justiţie ale Comisiei Europene. În cazul României, Franţa a invocat vulnerabilităţi în special la graniţa cu R. Moldova, sub pretextul că Bucureştiul acordă cu uşurinţă paşapoarte cetăţenilor moldoveni. Pe de altă parte, secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Laurent Wauquiez, sugera că vameşii români sunt vulnerabili la corupţie, întrucât câştigă numai 400 de euro pe lună.

    Într-un interviu acordat în decembrie anul trecut cotidianului Financial Times, preşedintele Traian Băsescu declara că România nu este “încântată” că unele state UE îi pun sub semnul întrebării capacitatea de a apăra graniţele şi a îndemnat aceste ţări să-şi trimită oficiali care să vadă cum lucrează Poliţia română de Frontieră.

    Sursa: www.*************

  2. #2
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Nu vrea nimeni ca granitele sa nu mai fie vulnerabile!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: