Din cei aproximativ 5.000 de doljeni pe care doreau să îi mobilizeze sidicaliştii la protestul de pe esplanda Teatrului Naţional din Craiova, doar puşini peste 1.500 au ieşit în stradă să îşi strige nemulţumirile legate de noul Cod al Muncii.

Peste 1.500 de salariaţi atât din mediul privat cât şi cel de stat au început să poposească pe esplanada Teatrului Naţional din Craiova în jurul orei 16. La mai bine de 30 de minute, liderii de sindicat şi-au început discursurile la microfon. “Guvernanţii anunţă că avem creştere economică, ne spun că ne cresc salariile. Au doar tupeu să ne mintă în faţă pentru că ei tot se împrumută de la FMI şi banii aceştia îi plătim tot noi, poporul”, a declarat Constantin Lungulescu, preşedinte Sindicatul “Spirul Haret”. „Prin adoptarea Codului toţi angajaţii vor avea de suferit. Nu vor mai avea niciun fel de siguranţă a locului de muncă, vor putea fi concediaţi atunci când patronul are chef şi nu vor mai avea drepturile ce li se cuvin“, a declrat Ileana Ionescu, preşedinte Sanitas.

În faţa Teatrului Naţional din Craiova, sindicaliştii au amplasat un coşciug.
Frigul i-a imputinat pe protestatarii din fata Teatrului National din Craiova-2-5-jpg

Pe lângă salariaţi, în faţa Teatrului Naţional din Craiova, au ajuns şi pensionari care au vrut să îi susţină pe sindicalişti. De asemenea, printre cei care au protestat, s-au numărat şi membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi Retragere Dolj. “Ne aflăm astăzi aici pentru că armata este prima instituţie care apără drepturile românilor”, a declarat Mişu Naon, preşedintele acestui sindicat.

Din cauza temperaturilor scăzute, după mai bine de 45 de minute de la începere protestului, manifestanţii au început să plece pe la casele lor.

Aproximativ 350 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, I.P.J. Dolj – Poliţia Municipiului Craiova, Poliţia Locală Craiova şi specialişti din cadrul I.S.U. Dolj au asigurat măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor la marşul şi mitingul de protest organizat de către reprezentanţii B.N.S. Dolj, C.S.N. Meridian Dolj, C.S.D.R., CNSLR „Frăţia” şi Cartel Alfa. În timpul protestului nu au fost înregistrate incidente.

Sursa: lupamea.ro