Fumatul pasiv duce la pierderea auzului


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Fumatul pasiv duce la pierderea auzului

    Fumatul pasiv este o ameninţare pentru toată lumea care este expusă la acesta. În afară de infecţiile respiratorii şi cancerul pulmonar, acesta poate duce la pierderea auzului în rândul adolescenţilor.

    Un studiu publicat recent a analizat datele provenite de la 1.533 de tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani cărora li s-au făcut teste de auz, precum şi teste de sânge, pentru a verifica nivelul cotininei din corp, un indicator al expunerii la fumul de tutun. Toţi participanţii la studiu erau nefumători.

    Cercetătorii de la Centrul Medical al Universităţii Langone din New York au descoperit că cei testaţi care au fost expuşi la fumul de ţigară au avut rate mai ridicate de pierdere a auzului, atât de frecvenţă joasă, cât şi de frecvenţă înaltă. Studiul a demonstrat o corelaţie între nivelul cotininei din corp şi gradul ridicat al pierderii auzului. Cei mai mulţi dintre copii nu au realizat că au pierdut parţial capacitatea de a auzi.

    Nu este clar modul în care fumatul pasiv poate reduce capacitatea auzului. Expunerea la fumatul pasiv este cunoscută pentru creşterea riscului de infecţii ale urechilor, care pot duce la pierderea auzului. Este, de asemenea, posibil ca toxinele din fumul de ţigară să cauzeze unele disfuncţii în trompa lui Eustachio.

    Acest studiu nu dovedeşte că fumatul pasiv provoacă în mod direct pierderea auzului, ci arată că persoanele expuse fumului de ţigară au un risc mai mare de surzire. De aceea, doctorii susţin că “în casele în care se fumează în prezenţa tinerilor, părinţii ar trebui să fie conştienţi de efectele pe care acest lucru l-ar putea avea asupra auzului acestora. Este recomandat ca tinerii ce sunt expuşi fumului de ţigară să îşi testeze în mod regulat auzul”.

    Acest studiu a fost publicat în jurnalul Archives of Otolaryngology – Head and Neck Surgery.

    Sursa: cvlpress.ro

  2. #2
    Banned constantinconst's Avatar constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    28-01-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    1,072
    Mesaje bazar
    424
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    542
    Puncte CF
    22.0
    Cei care dau bani pe "studiile" astea sufera de retard, iar "cercetatorii" ar trebui trimisi sa dea cu var pe pomi.
    Ce escroci !
    Tot timpul citesti tampenii din astea , despre "cercetatori" care nu mai stiu ce sa inventeze ca sa justifice banii primiti sau care primesc bani in functie de interesele unora, ca sa "descopere" ce vrea sponsorul.

    Faza asta e ca aia care zice ca masturbarea orbeste
    Last edited by constantinconst; 22-07-2011 at 18:36.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Racer Nykolas's Avatar Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    03-02-2008
    Sex
    F
    Mesaje
    3,454
    Mesaje bazar
    1577
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    6087
    Puncte CF
    44.5
    Usergroups:
    Ce anume nu afecteaza fumatul...? Dupa doctori si cercetatori, fumatul e un viciu otravitor!

  4. #4
    Moderator valyy08's Avatar valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    18-12-2008
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    31
    Sex
    M
    Mesaje
    11,534
    Mesaje bazar
    1492
    Putere Reputatie
    89
    Reputatie
    25699
    Puncte CF
    119.5
    Usergroups:
    interesant
    God Forgives, I Don't...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: