În noaptea de 24/25.07.2011, ora 04.50, echipe de siguranţă publică ale Poliţiei Municipiului Craiova în timp ce executau serviciul de patrulare au luat la cunoştinţă despre faptul că doi tineri sustrăgeau pepeni verzi din Piața Eroilor.
În momentul în care şi-au dat seama că au fost surprinşi de către oamenii legii, tinerii s-au urcat într-un autoturism şi, demarând în trombă, au plecat din locul respectiv.
Poliţiştii au procedat la urmărirea autoturismului care în timp ce rula pe Calea București, a ieşit în afara părţii carosabile, avariind trei autovehicule care erau parcate în apropierea imobilului R 10.

Tinerii în cauză au fost imobilizaţi de către oamenii legii şi conduşi la sediul unităţii de poliţie pentru cercetări. Aceştia au fost identificați: P.ALEXANDRU, 19 ani şi Ț.MĂDĂLIN, 20 ani, ambii din Craiova, conducătorul autoturismului.
Procedându-se la testarea conducătorului auto cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0.51 mg./l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalului Clinic nr. 1 Craiova unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii
alcoolemiei.
Produsele care fuseseră sustrase au fost restituite părţii vătămate, iar în cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducerea sub influența băuturilor alcoolice a unui autovehicul pe drumurile publice.