George Brailoiu va dona manuscrisele lui Cioran Bibliotecii Academiei. Ca recompensa, omul de afaceri a primit deja cea mai inalta distinctie a Academiei Romane


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    George Brailoiu va dona manuscrisele lui Cioran Bibliotecii Academiei. Ca recompensa, omul de afaceri a primit deja cea mai inalta distinctie a Academiei Romane

    Omul de afaceri George Brăiloiu, care a cumpărat fondul de manuscrise şi documente ale lui Emil Cioran scos la licitaţie joi, la Paris, a anunţat marţi, la Academia Română, că va dona aceste bunuri Bibliotecii Academiei, informează Mediafax.

    "Am considerat că Academia Română, care are menirea de a păstra şi cultiva limba şi literatura română, este instituţia care trebuie să aibă grijă de manuscrisele Cioran cumpărate de mine ", a declarat Brăiloiu, la conferinţa de presă ce a avut loc marţi, la Clubul Academicienilor, la care au participat şi academicienii Eugen Simion, Marius Sala şi Florin Filip, directorul Bibliotecii Academiei.

    "Ştiu că vreţi să aflaţi resorturile gestului meu, luaţi-l doar ca pe un gest-simbol, într-o perioadă în care avem nevoie de simboluri ", a mai declarat Brăiloiu.

    " Cred că gestul domnului Brăiloiu este unul excepţional într-o lume românească unde veştile proaste vin grămadă peste noi. A fost o veste extraordinară, care ne-a plăcut şi a plăcut tuturor, faptul că un om de afaceri şi-a cheltuit o bună parte din veniturile lui ca să aducă manuscrisele lui Cioran în ţară ", a declarat Eugen Simion, adăugând că Academia Română îi oferă omului de afaceri distincţia "Meritul Academic".

    Simion a mai anunţat că s-a hotărât deja ca aceste manuscrise să fie facsimilate, ca şi manuscrisele lui Eminescu, şi publicate într-un număr de exemplare, pe cheltuiala Academiei.

    Brăiloiu a fost întrebat dacă intenţionează să cumpere şi caietele lui Cioran din Franţa, iar Eugen Simion a fost cel care a răspuns: "Nu le vor da francezii".

    La rândul său, Marius Sala a ţinut să precizeze că singura pretenţie a lui Brăiloiu pentru donaţia făcută Academiei a fost să i se dea şi lui o copie a manuscriselor Cioran.

    George Brăiloiu a primit cea mai înaltă distincţie a Academiei Române - Meritul Academic

    Omul de afaceri George Brăiloiu a primit în aceeaşi zi din partea Academiei Române distincţia Meritul Academic, cea mai înaltă pe care o acordă acest for.

    Academicianul Eugen Simion, care i-a înmânat lui Brăiloiu distincţia, a spus că aceasta este acordată de Academie numai şefilor de stat.

    Sursa: www.lupamea.ro

  2. #2
    Banned Afternight's Avatar Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta
    Data de inscriere
    08-10-2010
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    1,089
    Mesaje bazar
    120
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    1695
    Puncte CF
    19.0
    Usergroups:
    E foarte bine ca l`au rasplatit si ei cu ceva. Nu prea se mai fac astfel de gesturi pe vremurile astea..
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Oldtimer viorelkiss's Avatar viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    26-03-2010
    Sex
    M
    Mesaje
    1,092
    Mesaje bazar
    43
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    708
    Puncte CF
    1.0
    Usergroups:
    un adevarat roman ...din pacate au ramas prea putini ...

  4. #4
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de viorelkiss Vezi mesajele
    un adevarat roman ...din pacate au ramas prea putini ...
    Da...doar le-a donat nu le-a vandut la supra pret statului!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: