Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, ar vrea să ştie cam ce bani au primit primarii doljeni, în perioada 2005-2011, atât de la Guvern dar şi de la Consiliul Judeţean Dolj. Giugea s-a gândit să facă un bilanţ după ce, în repetate rânduri, conducerea CJ Dolj a precizat că edilii comunelor din partea Partidului Democrat Liberal sunt preferaţii guvernanţilor la rectificările bugetare.

Nicolae Giugea a anunţat că săptămâna viitoare va prezenta în faţa ziariştilor craioveni o situaţie cu fondurile ce au ajuns în bugetele primăriilor doljene, atât de la Consiliul Judeţean Dolj cât şi de la Guvern. „Săptămâna viitoare vom face o conferinţă de presă în care vom prezenta o situaţie, fiindcă eu constat că puterea locală mai nou a fost consternată, după aceea a avut un gol în suflet, acuma e cutremurată de modul cum Guvernul gestionează bugetul naţional şi alocările prin hotărâri de Guvern la nivelul judeţului Dolj. Eu vă voi prezenta în perioada 2005-2011 toate alocările bugetare pe localităţi, prin hotărâri de Guvern, la zi. Am făcut o solicitare domnului preşedinte Ion Prioteasa, sper să primesc răspunsul în timp util, despre modul în care a fost distribuit bugetul judeţului Dolj în perioada 2005-2011. Şi atunci discutăm pe cifre reale şi vedem cât de părtinitoer este Guvernul sau cât de părtinitor şi de corect sau corect este Consiliul Judeţean. Va fi o oglindă şi oglinda cea reală este cea a cifrelor, nu a afirmaţiilor politice sau a devizelor sau sloganurilor. Nu îşi dă fiecare cu cărămida în picior singur şi apoi saer, ţopăie şi începe să se autocompătimească.
Eu sper să primesc de la Consiliul Judeţean, am făcut o adresă scrisă prin care am solicitat aceste date: 2005-2011 – Guvern-Consiliul Judeţean, puse faţă în faţă, pe localităţi, politic, fiecare primar unde e înregimentat politic şi dacă a fost sau nu surghiunit, hăituit, dacă a fost convins sau obligat să primească nişte bani de la Consiliul Judeţean că, domne, ori primeşti ori dacă nu pleci din funcţie, treburi de genul ăsta ori, dacă nu, treci la alt partid, facem cu toate sublinierile de rigoare menţiunea la fiecare comună în parte, la fiecare primar în parte”, a declarat Nicolae Giugea.

Prefectul de Dolj a mai spus că speră ca în anul 2012, cei de la Consiliul Judeţean Dolj să îi dezavantajeze pe unii dintre primari atunci când va veni vorba de împărţirea bugetului judeţului. „Consternaţi rămân reprezentanţii conducerii Consiliului Judeţean. Trec dintr-o fază într-alta: faza de consternare, gol în suflet şi acum sunt cutremuraţi. Eu sper să nu fie cutremuraţi atunci când vor împărţi bugetul pe 2012 al judeţului Dolj şi să se facă o împărţire corectă. Nu cere nimeni să fie o părtinire sau să zică domne le dau celorlalţi ca să nu strige. Nu, să se facă o împărţire corectă, echilibrată, nu aşa cum s-a procedat până acum şi eu sper ca cifrele pe care li ve voi prezenta să fie concludente. Vrem să vedem ce se ascunde, unde e adevărul”, a mai spus Giugea.

Sursa: lupamea.ro