Pompierii doljeni au fost nevoiţi să intervină la zece incendii după ce persoane necunoscute au dat foc la vegetaţie uscată fără să supravegheze flăcările.

Cele zece incendii de vegetaţie uscată s-au produs pe raza localităţilor Cerăt, Şimnicu de Jos, Cârcea (două incendii), Coşoveni (două incendii), Călăraşi, Malu Mare, Vela şi mun. Craiova, str. Viilor. Suprafaţa incendiată este de peste 50 ha la care au intervenit echipaje de la Detaşamentul 1 Pompieri Craiova, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova şi Secţia Pompieri Segarcea.
Cauza producerii incendiilor este o tigară aruncată la întâmplare de către o persoană necunoscută, care pune pe drum echipaje de pompieri pentru a stinge focare de vegetaţie uscată. “Dacă ar fi mai atenţi, cu simţ de răspundere pentru ceea ce fac, nu ar pune în mişcare forţele de intervenţie care, poate în acel moment altcineva ar avea mai multă nevoie de ajutorul pompierilor.

În săptămâna 12-18 septembrie, am fost solicitaţi să intervenim la peste 50 de incendii de vegetaţie uscată pe teritoriul judeţului Dolj, suprafaţa incendiată totală fiind de aproximativ 900 ha. Pentru a reduce numărul de incendii unitatea noastră a întreprins o serie de activităţi în scopul prevenirii arderilor de vegetaţie uscată şi mirişti, care au constat în instruirea personalului serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi a primarilor localităţilor doljene privind regulile şi măsurile de apărare împotriva incendiilor ce trebuie respectate pe timpul sezonului secetos. În acest sens, s-a emis şi un ordin al Prefectului judeţului Dolj, prin care s-au impus măsuri obligatorii de apărare împotriva incendiilor pe timpul sezonului canicular/secetos”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia.

lupamea.ro