În noaptea de 25/26.02.2011, în jurul orei 01.00, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Calafat aflaţi în executarea serviciului au oprit pentru verificări un autoturism la volanul căruia a fost identificat M.OVIDIU, 20 de ani din comuna Ciupercenii Noi, judeţul Dolj.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar din verificările efectuate a rezultat faptul că autorizaţia provizorie de circulaţie era expirată.
Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice, totodată fiindu-i reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.


Infracţiune circulaţie – conducere cu permis suspendat
La data de 26.02.2011, ora 15.30, pe DJ 553, un echipaj de siguranţă publică al Poliţiei Calafat aflat în serviciul de patrulare l-a depistat pe P.LUCIAN, 27 de ani, din Calafat în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere reţinut.
Conducătorului auto i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 R.

Dosar penal - conducere auto cu autorizaţia provizorie expirată.
În data de 26.02.2011, în jurul orei 13.00, un echipaj de siguranţă publică al Secţiei 1 Poliţie aflat în executarea serviciului l-au depistat în trafic pe V.ȘTEFAN, 21 de ani în timp ce conducea un autoturism, pe strada Maria Tănase din municipiu, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.
Conducătorului auto i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.