Dosar penal - fals în declaraţii

În cursul zilei de ieri, ofiţeri din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene au definitiva cercetările privind pe U.GHEORGHE, 42 de ani, din Craiova, în sarcina acestuia reţinându-se faptul că în data de 03.07.2009 s-a prezentat la Serviciul Public Comunitar, regim permise de conducere şi înmatricularea vehiculelor Dolj, unde a declarat pe propria răspundere că a pierdut în împrejurări necunoscute permisul de conducere şi că acesta nu a fost reţinut de organele de poliţie sau preschimbat în străinătate.

În fapt, lui U.GHEORGHE autorităţile slovene i-au reţinut permisul de conducere în luna iunie 2009 pentru neachitarea unei sancţiuni contravenţionale. În cauză s-a întocmit dosar penal de cercetare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.



Accident de circulaţie uşor

În noaptea de 09/10.02.2011, în jurul orei 01.00, în timp ce D.DANIEL, 21 de ani, din comuna Dobresti, judeţul Dolj conducea un autoturism, proprietate personala, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabila unde a lovit un stâlp al reţelei electrice.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto care a fost transportat la Spitalul Nr. 1 Craiova pentru acordarea de îngrijiri medicale.



A încercat să înşele vigilenţa poliţiştilor craioveni, folosindu-se de identitatea fratelui său

În data de 09.02.2011, în jurul orei 12.00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova aflaţi în executarea serviciului s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în dimineaţa zilei de marţi, 8 februarie a.c., B.IONUŢ, 40 de ani, din Craiova a condus un autoturism pe Calea Bucureşti, din municipiu, fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule, după ce iniţial fusese implicat într-un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.

Imediat după producerea evenimentului acesta a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie. Ulterior, acesta s-a prezentat organelor de poliţie sub o altă identitate, respectiv a fratelui său cu scopul de a induce în eroare lucrătorii de poliţie.

Celui în cauză i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, părăsirea locului accidentului şi fals privind identitatea.



Infracţiune circulaţie – conducere auto neînmatriculat

Lucrători ai Postului de Poliţie Malu Mare aflaţi în serviciul de patrulare l-au depistat în trafic pe Ţ.CRISTIAN, 26 de ani, din localitate în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.

De asemenea, s-a stabilit faptul că plăcuţele de înmatriculare pe care le avea montate pe autoturism erau false. Astfel, în cauză s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului DOLJ