Inundatie la Universitatea din Craiova. Un sediu al bibliotecii a fost cuprins de ape


  1. #1
    FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    22,776
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    151
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7

    Inundatie la Universitatea din Craiova. Un sediu al bibliotecii a fost cuprins de ape

    Un număr de 100.000 de volume unicat, aflate într-un depozit la subsolul clădirii sediului Bibliotecii Universităţii din Craiova au fost afectate, vineri seară, de spargerea unei conducte de agent primar, care aparţine Complexului Energetic, pentru remedierea defecţiunii fiind sistată apa caldă pentru 1.400 de apartamente.

    Conducerea Bibliotecii Universităţii din Craiova a fost sesizată, vineri seară, de către agenţii unei firme private, care asigură paza clădirii, că subsolul imobilului, din cartierul craiovean Lăpuş, a fost inundat din cauza unei avarii a conductei de apă.
    Directorul Bibliotecii, Mihai Coşoveanu, susţine că din cauza defecţiunii apa a pătruns în depozitul de carte unicat a instituţiei, afectând unul dintre zidurile încăperii în patru locuri.

    “Evenimentul este unul cât se poate de regretabil şi reprezintă un dezastru cultural, dat fiind faptul că magistrala de apă care trece pe lângă sediul Bibliotecii al Universităţii din Craiova s-a spart, provocând patru spărturi în perete, şi a inundat subsolul bibliotecii unde se află 100.000 volume”, a declarat directorul Bibliotecii Universităţii din Craiova (BUC) Mihai Coşoveanu.
    Potrivit sursei citate, apa din subsolul clădirii, precum şi temperatura ridicată a afectat majoritatea volumelor depozitate în incinta inundată.
    “Temperatura foarte ridicată a apei, aproximativ 50-60 grade, a dus la deteriorarea majorităţii acestor volume producând prejudicii inestimabile, întrucât aceste cărţi reprezintă unicat. Aceste cărţi nu mai pot fi recuperate şi nu mai pot fi luate din altă parte, întrucât unele sunt din secolul XIX”, a mai spus Mihai Coşoveanu.

    El afirmă că evenimentul i-a fost sesizat de către agenţii de pază în jurul orei 19.20, directorul Regiei de Termoficare a Craiovei, Tatian Tudoreache, ajungând la faţa locului după aproximativ cinci ore.
    “De acest sediu al bibliotecii răspunde o societate de pază. La ora 19.20 ei au sesizat termoficarea. Au venit, s-au uitat de afară fără să intre înăuntru pentru a constata ce s-a întâmplat, au încercat să oprească, dar nu au reuşit, iar la ora 12 noaptea domnul Tudorache, care a venit aici, ne-a spus că este o spărtură a magistralei, pe care încearcă să o remedize”, a mai spus Mihai Coşoveanu.

    Directorul Regiei de Termoficare, Tatian Tudoreache, susţine că defecţiunea a apărut pe reţeaua de agent primar, gestionată de Complexul Energetic din Craiova.

    “Din ce am văzut jos, în sediul bibliotecii este apă fierbinte, iar această apă nu poate fi decât de pe reţeaua de agent primar, pentru că punctul termic a fost izolat şi nu mai furnizează apa caldă în această zonă. O să vedem cu cei de la Complexul Energetic despre ce este vorba. Noi nu putem intra pe reţeaua de agent primar, pentru că ei o exploatează”, a spus Tatian Tudorache, ajuns la faţa locului, vineri noapte, în jurul orei 23.45.

    El a mai afirmat că, din cauza avariei, un număr de 1.400 de apartamente vor fi afectate, trebuind să le fie sistată furnizarea apei calde. “Eu am vorbit cu cei de la Complexul Energetic. Eu i-am anunţat de acest incident. Noi am oprit punctul termic de lângă bibliotecă, dar trebuie oprită reţeaua de agent termic. 1.400 de apartamente vor rămâne fără apă caldă”, a mai spus Tatian Tudorache.
    Lucrătorii Complexului Energetic şi ai Regiei de Termoficare din Craiova lucrează, sâmbătă dimineaţă, pentru remedierea avariei survenite la reţeaua de agent primar.

    Last edited by Moderator; 13-08-2011 at 14:51.

  2. #2
    De-al casei juventin are ceva special... juventin are ceva special...
    Data de inscriere
    26-06-2007
    Sex
    M
    Mesaje
    444
    Mesaje bazar
    665
    Putere Reputatie
    36
    Reputatie
    162
    Puncte CF
    0.0
    vai de capul lor
    cum e si mentalitatea multor romani..sa arate a gentleman desi caracterul este infect,sa aiba ultimul model de masina,aparatura electronica(plasme,smartphone,etc) desi sunt luate in rate si au datorii cu carul la banca...asta se rasfrange si asupra celorlalte lucruri...bine ca au renovat exteriorul universitatii si intrarea principala(ca nu mai aveau majoritatea cocalarilor si pitipoancelor pe unde sa defileze sa-si etaleze basinile si noile tendinte in moda)dar adevaratele probleme de la interior(conductele,tencuiala,wc-urile,samd)le lasa ultimele...pana e prea tarziu...si uite asa isi bat joc de adevaratele bogatii...
    dar am si eu o curiozitate...suntem in sec 21,dispunem de atata tehnologie...in toti acesti ani de cand avem posibilitatea,chiar nu puteau,pt orice eventualitate,sa puna 2-3...10 oameni si sa copieze,sa printeze fiecare volum in parte...macar sa il aiba in arhiva electronica...nu era acealasi lucru,stiu...dar inca EXISTAU....asa ce au facut?le-au lasat in subsol stiind condiitiile de cacao in care sunt stocate si nu au facut nimic...si uite asa s-au distrus nu 10,nu 100...100 de mii...
    vai de capul lor...
    Last edited by juventin; 13-08-2011 at 17:09.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Moderator valyy08's Avatar valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    18-12-2008
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    31
    Sex
    M
    Mesaje
    11,534
    Mesaje bazar
    1492
    Putere Reputatie
    88
    Reputatie
    25699
    Puncte CF
    119.5
    Usergroups:
    God Forgives, I Don't...

  4. #4
    Fotograf DJ35DDK's Avatar DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    12-05-2010
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    7,738
    Mesaje bazar
    194
    Putere Reputatie
    67
    Reputatie
    13725
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    O s-o distruga si pe asta cu timpul.
    I don`t drive fast, I just fly low!
    DDK Photography

  5. #5
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de DJ35DDK Vezi mesajele
    O s-o distruga si pe asta cu timpul.
    Am reusit noi sa distrugem cladirile facute de Romani....asta e floare la ureche
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: