Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Dolj a înregistrat, joi după-amiază, un record de durată, întinzându-se pe aproximativ trei ore, după ce aleşii PDL şi PSD şi-au disputat ultimul punct aflat pe ordinea de zi, care se referea la cele 24 de hectare pe care compania PointPark Properties le doreşte în zona Aeroportului din Craiova. După ce, cu două ore înaintea şedinţei de CJ Dolj, consilierii PDL anunţau în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul partidului, că nu vor vota proiectul de hotărâre, aleşii democrat-liberali s-au răzgândit la vot după două runde de negocieri ţinute fie în biroul preşedintelui Ion Prioteasa, fie într-un alt birou, vecin cu sala de şedinţe.

“Noi am dorit ca în proiectul de hotărâre să nu se stipuleze că ne «însuşim» propunerea făcută de PointPark Properties şi că se va face, înainte de a fi la scoasă la licitaţie, întreaga suprafaţă de 24 hectare, un studiu de oportunitate pe întreaga suprafaţă de teren pe care am primit-o de la Ministerul Apărăii şi care măsoară 230 de hectare”, a declarat pentru Ora de Dolj consilierul PDL Ştefan Stoica, la scurt timp după finalizarea şedinţei de CJ Dolj.

În forma de proiect de hotărâre, propusă spre adoptare de către executivul CJ Dolj, se stipula că “se însuşeşte propunerea făcută de compania PointPark Properties, privind concesionarea unei suprafeţe de 23,57 hectare de teren domeniul public al judeţului Dolj, situat în incinta Aeroportului din Craiova”. “Am fost de acord cu ceea ce au cerut colegii de la PDL, respectiv efectuarea acestui studiu de oportunitate pe întreaga suprafaţă a terenului şi nu doar pe acea porţiune de 24 hectare, pe care doreşte s-o concesioneze PointPark Properties. Trebuie să dăm un semnal că în Dolj investitorii pot să vină fără nicio problemă. Dacă nu eram de acord cu acea schimbare cerută de PDL, proiectul pica şi atunci semnalul era că închidem judeţul Dolj şi investitorii nu mai pot veni”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Pentru ca proiectul de hotărâre să fie adoptat era nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor judeţeni. Votul favorabil al aleşilor PDL era necesar pentru ca proiectul de hotărâre să fie adoptat. În urmă cu o săptămână, conducerea CJ Dolj anunţa despre intenţiile de 60 de milioane euro ale dezvoltatorului de proiecte logistice PointPark Properties, din Cehia, de a investi în amenajarea unor spaţii de depozitare şi birouri pe o suprafaţă de 11 hectare în zona Aeroportului din Craiova.

“Vor exista şase clădiri şi circa 115.000 metri pătraţi de spaţii de depozitare. Cele şase clădiri cu suprafeţe cuprinse între 15.000 şi 30.000 metri pătraţi sunt împărţite astfel încât să corespundă nevoilor utilizatorilor finali”, afirma la acea dată preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Investiţia cehilor ar urma să facă parte din Masterplanul de dezvoltare a Aeroportului din Craiova, realizat de firma Halcrow din Marea Britanie.