ISJ Dolj: Nu avem nicio unitate de invatamant cu sistem de acces in scoala pe baza de cartela


  1. #1
    FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    22,775
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    151
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7

    ISJ Dolj: Nu avem nicio unitate de invatamant cu sistem de acces in scoala pe baza de cartela

    Nicio unitate de învăţământ din Dolj nu deţine un sistem de acces în şcoală pe bază de cartelă, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) susţinând că nu exclude posibilitatea ca o şcoală, în cazul în care are fonduri, să implementeze un astfel de proiect.
    “Nu avem nicio şcoală deocamdată. Nu ştim ce o să se întâmple de la toamnă, dar deocamdată este o discuţie. Nu aş putea să spun din ce fonduri se va face o astfel de achiziţie. Şcoala care-şi doreşte să implementeze un astfel de proiect, de altfel foarte bun, o poate face din fonduri proprii”, a declarat inspectorul general al ISJ Dolj, Mihaela Moţăţeanu.

    Potrivit sursei citate, inspectoratul nu are încă o statistică privind evoluţia absenteismului în unităţile şcolare din judeţ. “Chiar acum lucram la o astfel de statistică. Sigur, la unele şcoli a crescut, la altele a scăzut procentul absenţelor, dar per ansamblu nu avem încă o statistică, pentru a ne putea pronunţa”, a mai spus inspectorul şcolar Mihaela Moţăţeanu.

    Elevii au adunat în primul semestru al anului şcolar 2010-2011 peste 30 de milioane de absenţe, echivalent a 3.457 de ani de absenţe, majoritatea la liceeni, situaţie care se reflectă şi în rezultatele slabe de la bacalaureat, astfel că din toamnă va fi introdusă “o formulă de pontaj la intrare”, anunţă agenţia de presă MEDIAFAX.

    “Din toamnă vom introduce sistem informatic de control al absenţelor, o formulă de pontaj a elevului. Accesul elevului se face printr-o unică zonă, cu cartelă, cititor şi cod de bare. Imediat copilul se înregistrează la tabelul clasei căreia îi aparţine cu menţiunea că a venit la timp sau a întârziat şi cât a întârziat. În cinci minute toate datele sunt transmise directorului şcolii şi diriginţilor. Mai mult, părinţii pot cere să primescă un SMS ca să vadă dacă copilul a ajuns la şcoală”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea.


    Sursa: *************
    Last edited by Ic3Girl; 27-07-2011 at 10:45.

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: