La Craiova - Romani si olandezi astern pe hartie scenarii pentru dezvoltarea Luncii Dunarii


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    La Craiova - Romani si olandezi astern pe hartie scenarii pentru dezvoltarea Luncii Dunarii

    Experţi din hidrologie, agricultură, pescuit, ecologie şi planificare din România şi Olanda participă astăzi, la Craiova, la o întâlnire de lucru, pentru a identifica posibile scenarii pentru prevenirea evenimentelor de inundaţii, în vederea creşterii gradului de protecţie împotriva evenimentelor de acest fel în zona Luncii Dunării.

    Activitatea face parte din proiectul “Refacerea luncii inundabile de-a lungul Fluviului Dunărea”, ce are la bază o colaborare româno-olandeză în domeniul gospodăririi apelor. În acest sens, în 2010, companiile olandeze Witteveen&Bos, HKV şi Eurodite au obţinut sprijin de la organizaţia olandeză “Parteneri pentru apă”, iar în ianuarie 2011 proiectul a fost demarat oficial în ţara noastră.

    Atelier de lucru la Prefectura Dolj

    În prezent, Ministerul Mediului şi Pădurilor, în colaborare cu Administraţia Naţională Apele Române (ANAR), Administraţia Bazinală de Ape (ABA) „Jiu” şi consorţiul olandez condus de companiile Witteveen&Bos, HKV şi Eurodite trebuie să analizeze şi să elaboreze posibile scenarii de dezvoltare a zonei aleasă ca pilot în judeţul Dolj, respectiv Ghidici, Rast, Bistreţ, Nedeia, Gighera. Astfel că la sesiunea de lucru ce se desfăşoară azi în cadrul Instituţiei Prefectului de Dolj sunt invitate atât autorităţi centrale, cât şi locale, precum şi experţi ai echipei de proiect din Olanda şi România care se ocupă de domenii precum hidrologie, agricultură, pescuit, ecologie şi planificare. Organizatorii spun că modalitatea de lucru este una interactivă, menită să colecteze ideile şi dorinţele tuturor participanţilor.

    Idei, schiţe, scenarii…

    Pe lista principalelor subiecte de discuţie se regăsesc managementul apei şi al inundaţiilor, agricultura, pescuitul, natura, turismul, construcţiile şi infrastructura, acestea reprezentând „principalele ingrediente pentru viitoarea dezvoltare a zonei”. „Se va lucra în grupuri mici, în care fiecare participant îşi va exprima opinia. Fiecare grup va fi moderat de un expert olandez şi toate ideile vor fi schiţate şi vizualizate pe hârtie. Sesiunea de lucru va avea ca rezultat două sau trei scenarii posibile pentru dezvoltarea Luncii Dunării. Aceste scenarii vor fi integrate într-un plan care va fi prezentat la seminarul final al acestui proiect, care va avea loc în luna septembrie a acestui an”, a precizat Camelia Bărbuţu, purtător de cuvânt al Administraţiei bazinale de Apă „Jiu” din Craiova.

    ***

    Atelierul de lucru are drept scop găsirea de posibile soluţii tehnice pentru dezvoltarea zonei pilot vizate – Ghidici, Rast, Bistreţ, Catane, Gighera, Măceşu de Jos, Cârna, Negoi – prin implicarea tuturor autorităţilor locale şi instituţiilor guvernamentale interesate de dezvoltarea zonelor mai sus menţionate: Ministerul Mediului şi Pădurilor, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Administraţia Naţională Apele Române, Administraţia Naţională pentru Îmbunătăţiri Funciare; Prefectura Dolj, Consiliul Judeţean Dolj, Administraţia Bazinală de Ape „Jiu”, Agenţia pentru Protecţia Mediului, autorităţi locale din zona pilot, precum şi ONG-uri.

    Sursa: cvlpress.ro

  2. #2
    Insane L3onarD.'s Avatar L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    04-03-2010
    Locaţie
    In pachetul de TigarI.
    Sex
    F
    Mesaje
    7,574
    Mesaje bazar
    216
    Putere Reputatie
    66
    Reputatie
    12195
    Puncte CF
    100.0
    Usergroups:
    Pe hartie!
    http://www.youtube.com/watch?v=Tdu_2...eature=related
    Cand te ridici - prietenii afla cine esti !
    Cand cazi - tu afli cine iti sunt prietenii !
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de L3onarD. Vezi mesajele
    Pe hartie!
    La asta m-am gandit si eu
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: